Scrieri similare

10 răspunsuri şi 0 legături către articol

User Gravatar
WhiteWolf said in May 8th, 2009 at 09:45

Din blogroll-ul meu o poti “fura” si pe feeria punct wordpress punct com . Cu sau fara comentarii, cu sau fara locuri marete prin topurile de monitorizare a traficului, chiar si cu gusturile in formare, la intersectia cautarilor fiind, inca, isi vede de ale ei cu o consecventa demna de admirat
Nu doar ca citeste, depune si oarece efort pentru a-i convinge si pe altii ca nu e daunator cuvantul tiparit

User Gravatar
brightie said in May 8th, 2009 at 10:03

adrian,

citind ce-ai scris ma indoiesc, c-ai “uita” vreodata de citit si din cate detectez eu faci parte din (aprox) aceeasi categorie cu Manolescu. 🙂 Plus ca un scriitor nu se poate numi scriitor daca nu-i si un cititor la fel de inversunat.

in ce ma priveste, am avut cateva tentative sa citesc pe computer. e teribil de obositor si nu-i nicio distractie. n-as putea sa ascult audiobook-uri din simplul motiv ca mi s-ar parea – apropos de hrana – cam la fel de absurd cu a fi hranita de cineva cu lingurita, atunci cand mainile mele functioneaza perfect.

problema destul de trista e alta, ma uit la fi-miu si la colegii lui, 99% dintre ei n-au citit pana la venerabila varsta de 13-14 ani nici macar trei carti amarate si n-au nicio greata sa “remedieze” problema. au un vocabular limitat si daca-i pui sa faca o compunere amarata se strofoaca de-ai zice ca-i lucrare de disertatie.
ce viitor au cartile cu un public ca ei? 🙁

User Gravatar
Catalin said in May 8th, 2009 at 10:42

Pai ar mai fi cele doua fete care i s-au alaturat Mirunei aici. Mai e si Alphadog.
Iar eu am luat-o lejer, cu short-stories gasite pe net (decat sa ma plang ca nu am timp/chef sa citesc romane sau ca mi se par prea greaoaie). Intr-adevar, nu e aceeasi senzatie cand citesti de pe monitor si e foarte obositor, dar pentru mine, care nu ma pot dezlipi de calculator decat cand ies in oras, era singura solutie.

Sunt de acord ca-s o prostie audio-book-urile, dar mi-am adus aminte de o chestie care m-a impresionat, via Trilema. O inregistrare cu Tudor Arghezi citind “Flori de mucigai”.

User Gravatar
Neliniştitu' said in May 8th, 2009 at 10:48

@ WhiteWolf: Frate, da’ acolo e altă planetă! Este exact ce spune titlul. Mulţam, voi urmări!

@ Brightie: Mulţam de complimentaţiuni, dar, nefiind în domeniu, am multe carenţe la capitolul citit. Cel puţin fac eforturi să umplu pe ici, pe colo…
Dar referitor la copii, e trist. La fiică-mea e acelaşi fenomen, decât să citească două pagini, mai bine bagă un messenger, sau un joc, sau cu totul şi cu totul altceva decât să se apropie de lectură. Din păcate, generaţiile care vin din urmă sunt vândute telefoanelor mobile şi messengerului. Numai de noi şi de dascăli ţine să-i mai apropii de o carte care nu e de matematică, georgrafie sau limba română.

@ Cătălin: Eh, uite-aşa, uşor, se popularizează şi poate se şi schimbă ceva, chiar şi pentru împătimiţii calculatoarelor.
Sunt de acord că nu aş spăla vasele în timp ce-l ascult pe Arghezi. Dar astea-s deja excepţii de la regulă. 😀

User Gravatar
CELLA said in May 8th, 2009 at 12:51

aşa cum am promis, am sosit 😆
în cercul de lectură în care ai intrat aseară se citeşte la greu şi în general CĂRŢI 😉
“citim” si pdf-uri, în sensul că “le printăm”;
eu una acord mult mai mult credit generaţiilor “noi”, dă o raită şi prin alte zări ale blogosferei şi ai să te convingi singur … iar cartea scrisă, oricît de mult o să evolueze tehnologia, o să rămînă unica opţiune pentru mine; cu timpul, la cei ce vin,o să fie poate o chestie trendy şi s-or apuca de citit CĂRŢI din snobism sau cine mai ştie ce alte alea, poate o să fie totul în aşa măsură tehnologizat încît din prea mult timp liber şi plictiseală androizii 😆 vor (re)descoperi cititul

User Gravatar
Neliniştitu' said in May 8th, 2009 at 13:25

Bine ai venit! 🙂
Nu contest faptul că sunt mulţi din generaţiile noi care se ocupă şi cu această îndeletnicire. Şi pentru că ziseşi de trendy, am văzut mulţi care îşi iau câte o carte la parcurs pe la Cărtureşti sau Diverta (acolo unde au loc pentru lectură).
Şi da, întăresc faptul că eu voi rămâne NUMAI la cartea pe hârtie, aia clasică. 😀

User Gravatar
codeus said in May 9th, 2009 at 17:42

Adriane stiu ca ne “cunoastem’ de putin timp dar totusi as vrea sa-ti stiu si tie parerea.am pus un sondaj la mine pe blog.cand ai timp te rog treci pe acolo.

User Gravatar
Admin Tamada.ro said in May 14th, 2009 at 12:10

Salut

Iti multumim pentru participare. Te rog sa ne trimiti un mail cu link-ul si pe adressa office@tamada.ro. Multumesc.

Admin Tamada.ro

User Gravatar
Liliana said in April 12th, 2011 at 08:57

pai nu prea cred ca mai are vreun rost orice comentariu – ca ai spus cam tot ce trebuia spus aici…

User Gravatar
Neliniştitu' said in April 12th, 2011 at 09:03

Nu mi-am schimbat opiniile şi nu cred că le voi schimba vreodată. Deh, sunt un tip conservator şi tradiţionalist… 😀

Leave A Reply

 Username (Required)

 Email Address (Remains Private)

 Website (Optional)