82

Ceai viril pentru impresionat femeia

Posted by Neliniştitu' on 2 May 2010 in Papila inovatoare |

Vă voi prezenta în cele ce urmează, pe etape, un ceai suav, aromat, dulce, puternic, într-un cuvânt, minunat! Reţeta mi-a împărtăşit-o Iussef, un pretenar marocan.
Procedeul nu este complicat, dar necesită atenţie şi dedicaţiune totală. Se savurează pe îndelete, până la ultimul stropulete, din păhăruţe mici, în unicele armonii create pentru zei de către Marc Rizzo.
Iată etapele realizării ceaiului de impresionat femeia care este:

1. Într-un ibric cu capac se pune la fiert o cană cu apă şi ceai verde “die grossen”, nu fiţi zgârciţi, v-am zis că e de impresionare, da? Lăsaţi să dea zdravăn în clocot.

2. Jumuliţi câteva tulpini de mentă adevărată, cu delicateţe, să rămână frunzele singuratice, pentru a răspândi aroma. Frunzuţele le îndesaţi în ibric şi mai daţi o dată în clocot.

3. Adăugaţi zahăr într-un mod în care să sfidaţi decisiv stupidele reclame de la teveu, alea ce vă zic să beţi apă la greu, dar “să consumaţi moderat zahăr, sare şi grăsimi”. Cre’ că imaginea e elocventă, da?

4. Pentru topirea zăhărelului, vânturaţi conţinutul ibricului cu ajutorul unui păhăruţ.

5. Pregătiţi păhăruţele pentru servire, adăugând de la două şi până la 4-5 frunze de mentă.

6. Turnaţi boltit ceaiul în păhăruţele mentolate.

7. Savuraţi o adevărăciune de ceai şi bucuraţi-vă femeia care este!

Reţeta e valabilă şi pentru gagicile care vor să-şi dea bărbaţii pe spate.
Secret: cică la ei, în Maroc, în loc de ceai folosesc marijuana, he-he! Ce dracu’ e asta, că io n-am pomenit la mine pe deal. Fro cântăreaţă, no?

Tags: , , ,

82 Comments

  • iuzarete says:

    Tati, da’ daca sunt singur acasa si-mi fac un ceai din-asta ce patesc? 😀

  • Dacă ai ce-ti trebe, fiule, nu vei păţi nimic rău. 😀

  • Emiru says:

    La japonezi ceaiul e folosit ca pretext pt sake 😀
    Acum pe bune, japonezii folosesc ceaiul exclusiv pt digestie. E demonstrat stiintific: lichidele calde ajuta la digestie. Ca de-aia romanu o da pe tuica fiarta. Stie el ce stie.

  • Emiru says:

    Jupine,
    tocmai m-am intors viu si nevatamat din tara buzunarelor linistite, a mall-urilor cu partie de schi, acolo unde singurul loc la umbra e sub burta camilei, asta daca n-ai norocul sa stai sub un camiloi.
    M-am intors in patria mea de vreme rea, sa vad si sa va dau si voua cu linguritza, cateva picaturi din Bloemencorso 2010 (Festivalul florilor).

  • Văzui, bre, văzui, săru’ mâna! 🙂
    Faine culori la olandejii ăia. Adică, faine culori la sticlele de plastic şi dozele de bere. 😀
    Da, da’ tot mai bine e la ei. 🙂

  • Alice Boboc says:

    Foarte interesant este blogul! Daca vrei sa facem schimb de link, blogul meu este http://aliceboboc.wordpress.com/
    si te rog sa ma treci cu numele Alice Diana Boboc. Eu te-am trecut deja. Mult succes! Alice

  • Bine ai venit şi mulţam de apreciaţiuni. 🙂

  • Ion Dascalu says:

    Ceaiurile, da… Boala mea… Eu sunt maestru la baut ceai… Vorba unui fost coleg, am baut un vagon de ceai in patru ani de zile… Experienta, tata, nu gluma… Cred ca si tu ti-ai dezvoltat din frageda adolescenta, ca sa ma exprim asa, acest hobby… 🙂

  • Tătuţule, tu miroşi a lemeu, să dea boala! 😀
    Am o colecţie covârşitoare de ceaiuri acasă! Unu’ şi unu’! 🙂

  • Ion Dascalu says:

    Lemeu-lemeu, scoala adevarata nu gluma… Mai ales ca m-a invatat o regula simpla: cand e vorba de mancat si baut, sa nu-ti fie niciodata rusine… Ar mai fi si alte invataturi, dar ma opresc aici… 🙂 Ceai de papadie ai incercat? Vorbesc serios… 🙂

  • N-am avut nevoie! 😆

  • alina says:

    Maine vin niste clienti importanti ai sotului…ii impresionez sau ii termin?

  • Fii binevenită! 🙂
    Mămică, n-ai cum să-i termini cu minunea asta, da’ de impresionat sigur le vei impresiona sistemul digestiv. 😀

  • Nelinistitule, nu cumva ai sarit vreo doua etape?:P
    Ntzntzntz!!!

  • Doamnă, m-ai prins! Aşa e, ceaiul ăsta îl beau şi înainte şi după, că m-am lăsat de fumat. 😀

  • Hmmm…numai la “cai” te duce gandul!
    Ceaiul asta nu trebuia baut in trei etape?
    Nu trebuia gustat fara zahar(amar),apoi cu putin zahar(gustos ca viata de zi cu zi) si abia apoi foarte dulce(ca dragostea)???
    Nu-i asta ritualul? Ca eu asa am citit(de curand) undeva!

  • Aşa e, aşa e, dar acolo autorul vorbeşte de ăla malian, aicea-i marocan. 😀
    Deh, chestie de zonă. 😆

  • […] ştiu alţii cum sunt, dar eu, când mă gândesc la locul naşterii mele,..”, oops, nu asa trebuia sa […]

  • Buna ziua!

    Imi place foarte mult blog-ul dumneavoastra si apreciez munca depusa, sunt interesat de un parteneriat de promovare reciproca (schimb de link 3 way) cu blogul-ul dumneavoastra:
    Va ofer link in toate paginile site-ului http://www.director.superwebsite.ro pentru un link in prima pagina a site-ului dumneavoastra pentru site-ul: http://www.epariurisportive.com

    In speranta unei bune colaborari va doresc toate cele bune!

    Cu stima,
    Admin epariurisportive.com

  • Pariurile,
    S-a făcut, bre! Mersi frumos de aprecieri! 🙂

  • Amestecul sunt convins ca are efecte- nu stiu daca si alea scontate- dar as vrea doar sa adaug ca cel mai bine se foloseste ceaiul verde prin infuzie. Nu se fierbe ci se foloseste apa la temperatura de 80C si asta doar pentru aprox. 2-3 minute. Ii scoate adevarata valoare in evidenta si mai ales nu il amareste. Plus ca mierea este mult mai indicata in locul zaharului. Acum enjoy!

  • Acasă am o colecţie impresionantă de ceaiuri, eu fiind mare fan de ceaiuri puternic aromate. Reţeta de mai sus e “patentată” de marocani, dar am găsit-o şi la algerieni şi în toată Africa de Vest.
    Nu e făcut după norme, dar e aromat, puternic şi delicios. D-aia îl beau cu măsuri mici. 😀
    Uelcăm şi mersi de sfaturi! 🙂
    Te-am notat! 🙂

  • alice says:

    vreau şi eu ibricel d-ăla

  • madalina says:

    Niciodată n-am avut noroc cu “vrea şi ţi se va da”, o merita să încep să-ncerc? În cerc, normal.

  • Alice,
    Bine ai venit! 🙂
    Cre’ că-s şi pe la noi. Şi mai faine, chiar! 🙂

  • Mădălina,
    Niciodată nu e prea târziu, cică. Chiar şi în cerc, fiind. Dar şi asta e doar o vorbă, he-he!

  • @Nelinistitu Putem discuta pe larg despre ceaiuri si poti gasi date si la noi pe blog. In ceea ce priveste colectia asta este de apreciat; noi “luptam” sa cream o cultura a ceaiului si cu ocazia asta vom face din toamna si niste evenimente cu degustare etc. Daca te intereseaza putem discuta. Toate bune!
    p.s. iti recomand ceaiul verde cu fructe goji daca nu ai incercat, este unul din cele mai apreciate…

  • Mulţumesc frumos de invitaţiunea la discuţii, cu proxima ocazie voi da curs. 🙂
    Am marcat blogul vostru şi îl urmăresc cu mare plăcere.
    Săru’ mâna de recomandare! 🙂
    Numai bine şi vouă! 🙂

  • Naeema Al says:

    Imi plac si mie ceaiurile, in special ceaiul negru arabesc, ceai verde cu flori de yasmin, ceaiul Oolong si ceai de ghimbir cu miere. Yum yum…

  • Eu pap tot ceea ce mai aromat, cât mai aromat. 🙂
    Ăsta arăbesc e delicatesă. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2022 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.