78

Români, fiţi foarte atenţi la jocul CNADNR cu rovinieta!

Posted by Neliniştitu' on 10 July 2014 in Irealul prezent |

ROVINIÉTĂ, roviniete, s. f. Vinietă care atestă plata taxei de circulație pe drumurile publice. – Ro[mânia] + vinietă.

Aşa zice DEX-ul. Ca să vă prindeţi urechile mai cu sârg, mergeţi pe site-ul CNADNR.

Ce este CNADNR? Nu este doar o altă prescurtare inutilă, ci ditamai Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Tot pe site-ul amintit mai sus puteţi afla cam ce face ori ar trebui să facă respectiva companie înghiţitoare de bani.
Dar să începem cu…

Introducerea
Azi, 10.07.2014, am avut de efectuat o operaţiune pe „cont deschis” şi nu mică mi-a fost surpriza când am constatat că am o poprire! Poprire? Bine că scria acolo, pe online, că habar n-aveam cum se scrie, darmite ce înseamnă aşa ceva! N-am stat nici trei secunde pe gânduri şi m-am dus val-vârtej la bancă.

Am aflat că CNADNR solicitase unor executori judecătoreşti ca să-mi oprească 28 de euro + 428,76 RON pentru o pretinsă neplată a rovinietei din, atenţie, 25 decembrie 2010, ora 16:55!
Evident, am cerut hârtiile respective şi aşa am aflat că procesul s-a judecat pe 26.02.2014 şi aveam să fiu executat silit pentru suma de vă zisei mai sus.

Acuma, nu că ar fi o sumă colosală, dar nici că n-aş avea loc de bani în casă, însă mi s-a părut o chestie absolut barbară şi lipsită de bun simţ ca să fiu „executat” (ce nasol sună!) pentru ceva ce nu mi s-a adus la cunoştinţă vreme de aproape PATRU ANI!
La o analiză rapidă a hârtiilor aveam să constat că adresa la care ei îmi „trimiseseră”, cică, respectivul Proces Verbal de Constatare a Contravenţiei – PVCC era greşită.

Pe fir
Cică pe 25.12.2010, la ora 16:55, am mers fără rovinietă pe la Româneşti. Posibil, dar nu există nimic la dosarul solicitat de mine la executorii judecătoreşti.

Pe 24.06.2011 mi se face PVCC de către un agent constatator. Şi-acum urmează surpriza emisiunii: în februarie 2011 aveam să-mi schimb domiciliul cu tot cu adresă în CI şi în talonul lui Matizel. Adică în 4 luni n-a fost nimeni să mă găsească după adresa nouă?

În respectivul PVCC este specificat: „Dovada săvârşirii contravenţiei se găseşte la sediul CESTRIN specificat în antet, pe termen de 6 luni de la data constatării contravenţiei, conform termenului de prescripţie a faptei în baza O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi competările ulterioare, şi va fi pusă la dispoziţia instanţei, în urma unei solicitări în acest sens a acesteia, în cazul contestării prezentului PVCC”. Eh, ia ghiciţi acuma care-i data PVCC? Exact ultima zi de scurgere a celor 6 luni, adică 24.06.2011! He?

După încă o lună, cică mi „s-a adus la cunoştinţă” prin Proces Verbal de Îndeplinire a Procedurilor de Comunicare a PVCC de către un agent constatator şi un martor care şi semnează hârtia respectivă. Evident, dacă a fost trimisă prin poştă, cum dracu’ hârtia respectivă a fost semnată şi de agent şi de martor înainte să se producă evenimentul? Adică, ăştia chiar au descoperit salturile temporale?

Procesul Verbal de Îndeplinire a Procedurilor de Comunicare a PVCC scrie clar, citez, „Subsemnatul Cutare, având funcţia de Agent Constatator în cadrul SDN Bucureşti-Sud, m-am deplasat la data de 21.07.2011 la Adrian Voicu având domiciliul în (adresa veche) ocazie cu care am aplicat dipoziţiile art. 27 din O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi competările ulterioare, afişând la sediu/domiciliul de mai sus PVCC încheiat de Agent Constatator Cutare. Cele de mai sus s-au consemnat în prezenţa martorului Cutărescu, posesor C.I etc. etc. care semnează alăturat.”

Ordonanţa Nr. 2/2001 se găseşte aici.

Art. 27 din Ordonanţă zice cam aşa: „Comunicarea procesului-verbal şi a înştiinţării de plată se face prin poştă, cu aviz de primire, sau prin afişare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operaţiunea de afişare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puţin un martor.”

Adică martorul a fost martor la ce dacă asta a venit prin poştă? Iar dacă n-a venit prin poştă, cum a fost ăla martor că mi-a dat-o?
Evident, la executorii judecătoreşti n-am găsit nimic care să ateste că respectivul Proces Verbal de Îndeplinire a Procedurilor de Comunicare a PVCC a ajuns prin poştă la adresa greşită sau dacă m-a găsit careva acolo cu tot cu martorul respectiv.
Eu am înţeles că CNADNR tocmai au pierdut un proces de 1 milion de euro cu o fată, dar chiar aşa de disperaţi să fie?

Gând
Aş face o vizită martorului respectiv, că am adresa pe procesul verbal, şi să-l întreb de semnătură. O fi sau n-o fi a lui?

Nişte concluzii intermediare şi mici
Din primele cercetări am desprins următoarele:

– PVCC a fost făcut în ultima zi, adică 24 iunie 2011, a celor 6 luni de prescriere a respectivei contravenţii;

– cum dracu’ de tot timpul găsesc ăştia martori aiurea prin oraş şi niciodată vreun vecin?

– la mai bine de 3 ani de la eveniment se face proces, iar instanţa, executorii şi toată lumea ia de bună adresa greşită;

– deşi birourile gem de personal pe oriunde te duci, nimeni nu verifică nimic, nici măcar că la data când a fost întocmit PVCC-ul eu aveam talon şi adresa schimbate de 4 luni!

Culmea impozitelor
Nu mi-a apărut amenda respectivă la nici o plată de impozit al Matizetului personal. Timp de 3 ani? Haide, bre, în ce ţară suntem noi de rămânem în urmă cu amenzile! Adică, asta-i chiar culmea!

Experienţă
Întâmplarea face ca în 2012, în aprilie, să trăiesc o experienţă similară cu CESTRIN, tot cu o rovinietă şi tot la Româneşti.
Nu ştiţi ce e CESTRIN? Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică e buzduganul zmeului CNADNR, e vârful de suliţă şi mâna dreaptă cu care face tot felul de treburi respectivul zmeu. Oricum, dacă vă împinge curiozitatea, aici veţi găsi despre ei.

În 2012, în fix o lună de zile am primit la cutia poştală plicul cu înştiinţarea, m-am dus în 48 de ore, am plătit amenda, apoi am făcut o vizită şi la CESTRIN de am luat nişte hârtii doveditoare.

Vă spun chestiile astea pentru că din cauza unor proşti ce se-ascund prin birouri şi iau bani de pomană am ajuns de mi-am făcut dosar cu amenzi. M-a învăţat o Circă Financiară care n-avea chitanţe după o amendă plătită de mine, dar eu, întâmplător, aveam.
Iată că sistemul CNADNR-CESTRIN mă face să-mi fac şi dosar cu roviniete.

Fază
La respectivii executori judecătoreşti am întâlnit o doamnă care suferea exact de aceeaşi problemă: tot rovinietă, tot Crăciun, tot 2010, o oră mai târziu de mine, însă. Coincidenţă simplă? Sau compusă?
Mi s-a părut mai mult decât suspect. În plus, doamna respectivă mi-a spus că n-avea cum să umble teleleu de Crăciun pe la Româneşti din mai multe motive, cel mai ţapăn fiind un proaspăt deces în familie.
Doamna respectivă este deja în discuţii cu un avocat.

Nici căcat nu mănânc, nici gura nu-mi pute!
Băncile iau bani, nu dau. Respect pentru client? Haida-de!
Raifeissen nu face excepţie, ba unii cred că o înjură cu mai multe guri.

Banca a primit chestia cu poprirea marţi, 08.07.2014. Eu am aflat de ea azi, 10.07.2014, în mod cu totul şi cu totul întâmplător.
Într-una din hârtiile de la executori  zice că am la dispoziţie 5 zile să bag toţi banii de poprire în contul executorilor, altminteri nu-ş’ ce dracu’ îmi face justiţia cea oarbă şi română. Adică, dacă toată lumea e proastă ori indolentă şi nu reuşeşte să mă găsească la adresa curentă nici măcar atunci când ne batem cu cărămida în piept că avem baze de date and stuff, de ce nici banca n-a reacţionat?

Dat fiind faptul că pe doamna bancă a durut-o fix la 3 km în pauza dintre fese, am avut o lungă discuţie la telefon cu o tanti de la bancă, referitor la ceea ce înseamnă în opinia lor „administrare de cont”, administrare care se taxează alături de multe alte comisioane bancare. N-am aflat mare lucru.

Răspuns politicos angajat după minute bune: „Banca nu e obligată să vă anunţe de poprire!”.
Răspuns de gentleman eu după minute bune: „Da’ banca are vreo obligaţie faţă de clienţii săi? Scuze, era retoric… Nu vă mai reţin din timpul dumneavoastră de… Vă mulţumesc frumos!”.
Totuşi: ce înseamnă administrare de cont?
Evident, n-am găsit nimic care să-mi fie de ajutor nici în contractul cu banca.

Şmecherie
E greu de crezut că i-a dat cuiva prin cap să păstreze rovienietele şi probabil pe asta se bazează şi şmecheria de faţă. Probabil c-or mai fi niscaiva sute ori mii.

Deci…
Eu nu mă pricep la legi, dar învăţ zilnic pe pielea mea o lege care mă disperă din ce în ce mai mult în ţara asta: unii fac legile, alţii le interpretează, iar pulimea suportă toate consecinţele.

Am scris aici pentru că am zis că-i bine să ştie şi românaşii despre ce se mai întâmplă în ţara lor. Cine ştie, poate s-a mai trezit careva cu popriri din cauza Crăciunului din 2010.

Deocamdată căutăm niscaiva căi de atac cu un avocat.
Va urma când voi avea niscaiva noutăţi, pentru că drumul e foarte lung şi plin de gropi.

Tags: , , , , , , , ,

78 Comments

  • krossfire says:

    Se pare ca Mos Craciun a venit cu ceva glume dubioase prin 2010 🙂

  • Nu Moş Crăciun, nişte căcănari. 🙂

  • Exact. După cum bănuiam.

  • Anonim says:

    Aceeasi situatie: 25 Decembrie 2010, Romanesti ora 14:xx emisa fix la expirarea celor 6luni, adica 24 Iunie 2011 la ora 10:xx de Ag V. Si primit executare silita incuviintata de instanta pe 26 iunie 2014 la o adresa la care nu mai locuiesc. Mai e un scan pe site-ul gandul si uitandu-ma la data ora si numarul PV s-ar zice ca au emis 2000 de amenzi in 9 minute. Acum partea proasta vine asa, presupusa amenda de 250 Ron nu e la impozite si nu a fost in acesti 3 ani, inseamna ca in urmatorii 2 ani urmeaza ceva similar de la taxe si impozite?
    Evident, nici nu imi amintesc daca fix in ziua de craciun am trecut prin Romanesti, dar cum nici macar nu e posibilitate de apel, degeaba mi-as aminti…

  • O să vedem ce iese din contestaţie.

  • Oana TD says:

    Same shit here numai ca amenda luata in 30.03.2011. ne-am trezit cu poprire pe cont, fuga la executor, telefoane peste telefoane, nu tu instiintare, nu tu citatie de la judactorie nimic. Bang poprire de cont! Ati rezolvat ceva cu contestatia la executare?

  • După mai multe cereri din partea Judecătoriei, ultima fiind cea în care mi se solicita să scriu “conform cu originalul” şi să semnez fiecare dintre copiile puse la dosar (buletin, hârtiile primite de la executor etc.) nu s-a mai întâmplat nimic. Aştept…
    Bineînţeles, atunci când se va întâmpla să se termine într-un fel sau altul, voi anunţa.

  • gabriel says:

    Salut , eu m-am trezit azi cu citatie de executare silita ca nu am platit o amenda CANDR din 11.2011, am chitanta de la primarie + hartia ca au luat la cunostinta cei de la CANDR [le-am trimis copie dupa chitanta la 2 zile dupa ce am platit-o ]
    Rezolv ceva daca ma duc cu astea 2 dovezi la executor sau o sa ma plimb prin tribunale ca ii f*t in gura !

  • Salutare și ție!
    Dacă ai toate dovezile nu înseamnă că nu vei bate tribunalele. Eu încă nu am terminat cu circul, că s-a trezit și CNADR cu o întâmpinare în care zice că ei au dreptate și tot așa.
    Sper să se termine cândva…

  • tarif says:

    Tarifilegal.blogspot.com

    Despre abuzul cnadnr. Rusine!

  • tarif says:

    Tarifilegal.blogspot.ro

  • Niculescu C says:

    Eu mi-am schimbat domiciliul la scurt timp dupa data care apare in p.v. semnat de acel martor tocmai din provincie. Daca ei sunau la vecini acestia le spuneau unde m-am mutat si imi remiteau p.v. la adresa noua si plateam 1/2 din sumă. Ce se poate face? stie cineva?
    2. Am aflat de amenda cand m-am dus sa platesc impozitul pe apartament adica in decembrie a.c. si semnatura martorului are data de 2 iunie 2014. Daca nu aveam impozit d eplatit nu as fi stiut de aceasta amenda aberanta a CNADR
    3. Nu am pastrat chitantele. vechi de plata a rovinetei, Exista undeva la CNADR o evidenta in acest sens, sau nici nu ii intereseaza? Stie cineva?Mutumesc!

  • Ţinând cont de cele povestite de mine şi de tine:
    1. Eu mi-am schimbat domiciliul înainte de data cu pricina şi tot au făcut faza cu poprirea;
    2. Fără să fiu anunţat de tanti de la Impozite, atunci când mi-am plătit dările către stat am plătit şi amenda. Am aflat acest lucru la Oficiul Poştal, când am întrebat, aşa, într-o doară, dacă sunt la zi cu impozitele.
    Ceea ce e mai dureros este că am anunţat la bancă să nu dea banii la executor, pentru că procesul încă se judecă. În acest sens am trimis băncii dovezi cu hârtii de la judecătorie. Evident, banca a făcut plata de cum a avut nişte bani în cont. Încă mai aştept un răspuns de la bancă, deşi am făcut sesizări peste sesizări. Banca e Raiffeisen şi se fac mai bine de două luni de când tot schimb emailuri cu centrala, că sesizarea mea a fost dată persoanei responsabile.
    3. Habar nu am dacă au o evidenţă a rovinietelor vechi, dar nu asta e important pentru ei, ci doar pentru tine, că nu le ai tu ca să dovedeşti.
    Ca să te convingi dacă au sau nu o evidenţă, ai pagina lor de contact: http://www.cnadnr.ro/contact.php.
    Sper să-ţi şi răspundă.

  • Anonymous says:

    MA FACE-TI SA VORBESC PROSTII :CE TARA II ASTA CARE TE FURA IN “AMIAZA MARE”???.DACA COSIDERATI CA TROACA ASTA DE DACIA PAPUC II “CAMION CU PATRU USI” SA………………………….< NENOROCITILOR.IN FIECARE AN AM LUAT ROVINETA PE 6 LUNI DE LA OMV/2014{oricum platesc cit pentru 6 Dacii}AM 5 LOCURI SI IN SPATE{ACOPERIT CU PRELATA,LA 40 CM DE PARDOSEALA},LOC MAI PUTIN CA SI PORTBAGAJUL UNEI DACII.AS VREA CA SA VA DUC LA GROAPA CU "CAMIONUL MEU"RUSINE,RUSINE,RUSINE SA VA FIE.

  • keenox says:

    Salut!

    As vrea sa discut cu tine mai in detaliu despre ce ti s-a intamplat. Sunt si eu in aceeasi situatie si n-am de gand sa ma las calcat si furat de javrele de la CNADNR.
    Imi poti da, te rog, un reply pe mailul din acest post?
    Multumesc mult!

  • cata stefan says:

    Salutare! Si eu m-am trezit ca am dosar de executare pt neplata rovignetei pe 2014 pt o masina pe care am vandut-o in 2012. Habar nu am avut ca mi s-a deschis dosar de executare, nu am primit nimic prin posta (probabil s-a trimis la vechea adresa, unde era inmatriculat autoturismul, dar nu mai locuiesc acolo de 2 ani), insa cand am fost la SPIT sa-mi platesc impozitul pe imobil, buuummm…cik nu puteti plati impozitul pana nu va rezolvati problema cu dosarul asta. Mentionez ca masina veche a fost radiata si de la fisc si de la politie inca din 2012, imediat ce am instrainat-o. Acum alerg pe la judecatorie sa depun contestatie la acest dosar, sa vedem cat dureaza tot procesul!!! Am tot citi pe net despre aceleasi cazuri ca ar fi durat si 2 ani pana la respingerea executarii. Intre timp, nu pot plati impozitul pe imobil, nu pot beneficia de reducerea de 10% la plata acestuia pana la 31.03.2015, nu pot vinde imobilul, pt ca nu pot achita impozitul, voi fi nevoita sa gasesc alt cumparator (mai ales pe criza asta…nu gasesti usor un cumparator in conditiile cerute de tine, daca te mai si grabesti….) etc. etc. Ma intreb cine suporta toate cheltuielile si pierderile astea??? Din ce am citit pe net despre problemele astea…am observat ca e viral. Totusi, fiind atatea cazuri nu se ia nicio masura??? M-am blocat deja…Nu-mi mai pot face planuri din cauza unei nenorocite de amenzi care nu este a mea macar…ci a actualului proprietar al autoturismului!!!

  • Bună!
    Singura noutate pe care o am despre procesul meu este că CNADR mi-a trimis o “dovadă” reprezentând o poză cu numărul maşinii mele. Numai cu numărul, he-he!
    Habar nu am cât ai tu de plată, dar pot să-ţi spun că eu am plătit amenda de două ori, odată la poprire şi odată la impozit, vezi un comentariu mai sus, asta însemnând vreo 10 milioane, adică 1000 RON.
    Personal mi-e lehamite şi silă să m-apuc să mai fac demersuri şi la impozite. Aştept să văd ce se întâmplă cu procesul ăsta de 2 lei şi gata, declar că am luat o altă ţeapă. Am obosit, zău…

  • costica says:

    in 2012 am primit amenzi pe rovigneta pe care,stiindu.ma cu musca, le.am platit ! nu am trimis dovezile de plata(greseala)si azi, ian 2015,m.am pomenit cu ordin de executare silita .ce fac?

  • Mă tem că în cazul tău răspunsul nu este decât unul singur: nimic, vei mai plăti o dată.

  • magalie tlouche says:

    Am intrat si io in clubul asta, din pacate. Un PVCC semnat de Cotea Spataru atarna pe la final de iulie 2012 in usa mea. Se constata in 6 iulie ca io am circulat fara rovinieta in 10 ianuarie. Amenda: 250 ron. Am platit-o anul trecut in iunie la Fisc (ca aparea si acolo). Si ieri am primit faimosul mesaj de la Raiffeisen cum ca am poprire pe cont dispusa de BEJ prin solicitarea din 09 ianuarie pt neplata sumei de 535 de ron. Am sunat la BEJ azi de mi s-o acrit. “Buna ziua. Ati sunat la Musat si asociatii. Pentru A apasati 1, pentru executari silite apasati 2, pentru avocatura apasati 3”. Ma dor degetele de cat am apasat. Degeaba. Nu se forma nimic. Si dupa ce termina nenea ala cu mesajul lui pe robot….pac. Se termina si apelul. Am zis sa … scriu un mail….sa cer mai multe detalii. L-am expediat aseara. L-am reexpediat azi la o alta adresa… Inca astept raspuns. Pana la urma am sunat la Banca si mi-o zis cate ceva. Ca CNADNR vrea 128 de ron si 407 sunt cheltuieli de executare. Io acu…ce sa contest? Ca habar n-am despre ce e vb. Amenda de rovinieta de 250 de ron e achitata. Cu masina mea nu s-o mai circulat fara rovinieta. Deci…slabe sanse sa fie alta amenda de rovinieta. Dar…de ce ma executa (subliniez….ca asta mi se pare cel mai abuziv lucru) fara somatie/notificare/instiintare etc pt 128 de ron? Si daca tanti BEJ refuza in continuare sa raspunda…adios termen de contestatie! Sa-mi fie cu iertare da….mi-e scarba rau de statul roman!

  • cristiana says:

    Am patit-o si eu azi. Amenda din 2011, vara. O perioada in care mergeam pe drumul respectiv 6 zile din 7 pentru ca acolo filmam, la Calugareni, un lung metraj.
    Azi aflu de la mama care a ridicat de la posta plicul ca am de plata o amenda de rovinieta restanta si taxe de judecata (numai si termenul asta si e facut sa te inmoaie la genunchi) in valoare de 400ron + 28 eur.
    Bun. Si ma gandesc: din 2011 pana azi nu am schimbat buletinul. Mama sta acasa cam 23/24h. Am platit anual impozitele pe masina si apartament, ba chiar la timp cu bonus de ieftineanu. Nu a putut ajunge la mine un PVCC in 6 luni? Pai ajungea la mama, care sta acolo. Sau ajungea in posta, de unde o lua mama. Sau ma instiintau cei de la Financiara unde platesc toate cele. Sau ma impiedicau sa imi deschid PFA cand am cerut cazierul fiscal acum 2 ani. Sau mortii lor de idioti isi scarpinau cerebelul neted cu buzunarele de jepcari idioti si scoteau o metoda sa imi ia banii. Dar nu, era prea usor si prea ieftin.
    Ba chiar am gasit pe net ca Marius Turcu este martorul lor favorit la semnat PVCC in absenta destinatarului. Un om din Chiajna care alta treaban-are decat sa se “intample” la usa fiecarui datornic la ora si data la care vizitele CNANDR se intampla. Fictiv, asa, ca in basme cu handicapati..

    Luni ma duc la celebrii BEJA si Visan (0735944604) sa vad si eu originalele mizeriei cu care m-au tarat intre datornici.
    Tara de impotenti in aparate de stat ce a ajuns si Romania asta.

  • Eu încă aştept decizia judecătorului.

  • soferul says:

    eu pe 30 01 2015 am primit o factura,nu proces verbal,pe care scrie:tarif de despagubire conform PVCC CESTRIN 02-05 2012(28,00EUR)sint absolut sigur ca in perioada acea NU am umblat fara rovineta

  • soferul says:

    factura afost emisa pe11-12-2014 si trimis pe 29-01-2015

  • Păstrează copiile la absolut orice act ca să ai dovezi.

  • zapada says:

    si eu am primit de 3 zile o factura cu tarif de despagubire de 28 euro pt un pvcc.din 21.03.2012.
    ce putem face ca sa n-o platim?

  • zapada says:

    am inteles ca absenta semnaturii adica cea olografica de pe pvcc al agentului constatator e declarata nul.oare e adevarat?

  • La prima întrebare: consultă un avocat.
    La a doua întrebare: consultă un avocat.
    Poate ajută, poate nu.
    Cum spuneam cu ceva vreme în urmă, eu încă aştept un verdict.

  • Roberto says:

    Am patit.o si eu din pacate,am aflat azi ca am poprire pe salariu….banii au disparut m.am trezit direct executat silit fara nicio instiintare,NU am primit proces verbal,NU citare…am aflat ca sedinta a fost pe 07.02.2014 pt amenda din 22.03.2011 si eu aflu AZI 04.03.2015 ????? Aaaa sa va mai spun si ca masina de la vremea aceea ( 2011 ) am vandut.o linistit fara sa am ceva de platit la taxe si impozite….VA ROG SA MA AJUTATI SA MA INDRUMATI …ASA CEVA ESTE INADMISIBIL…VA MULTUMESC!

  • Roberto says:

    Nu se poate asa ceva….cum e posibil…NU am proces verbal,habar n.am cine e martorul,daca a semnat sau nu,habar n.am unde s.a intamplat pe ce drum la ce ora etc nu mi s.a adus la cunostinta absolut NIMIC …nici cu judecata…sunt niste HOTI CNADNR RUSINE ….de banca nici nu mai vorbesc…nici ei nu m.au anuntat…e timpul sa apelam la TV altfel cred ca n.avem sanse cu CNADNR

  • Sfat: apelează la un avocat.
    Citeşte comentariile de mai sus şi vei afla paşii făcuţi de mine.

  • Roberto says:

    Multumesc pt sfat,am citit si am sa fac toate demersurile necesare indiferent de cat timp este nevoie(chiar daca n.am timp , pt unii ca astia merita sa.mi fac).
    App tu ai mai rezolvat ceva sau tot astepti verdictul?

  • Încă aștept.

  • emi says:

    salut
    in aceeasi situatie sunt si eu. am platit amennda 250 ron acum3 ani si acum mi a venit executare pe 28 E si 328 taxa executor. am facut contestatie la judecatorie cum ca legea pe care s a construit executarea a fost abrogata ai am primit raspuns de la jud . sa vin cu dovezi. asta chiar m a blocat , cam ce dovezi mai trebiue daca legea e abrogata? sa fac o intampinare? voi cve spuneti. ms

  • N-am habar de abrogarea legii respective, dar cred că ar fi bună o întâmpinare.
    Dacă eşti în sistem, ştii despre ce e vorba. Dacă nu, ia-ţi avocat. Va dura ceva. Eu nici acum n-am primit răspuns.

  • Roberto says:

    Legea a fost abrogata in 2012 iar toate amenzile primite pana la data intrarii in vigoare a noii ordonante,se anuleaza.Mai pe romaneste chiar daca ai circulat fara rovinieta in 2011 spre ecemplu,pe cand legea te obliga sa platesti si cei 28€ se anuleaza plata celor 28€ odata cu intrarea in vigoare din 2012 a abrogarii.

  • Roberto says:

    Pt Nelinistitu’ , tu ai martor in pvcc ?? Si cu adresa cu tot?? Pai la mine in pvcc scrie ca a fost incheiat in lipsa mea sau a martorilor pt ca s.a facut constatarea cu ajutorul SIEGMCR iar comunicarea pvcc s.a facut nu prin posta ci s.a deplasat personal cutarescu controlor trafic la adresa mea si pt ca nu m.a gasit ( cica ) mi.a afisat la usa pvcc si cutarescu controlor trafic a avut dupa el si martorul ( de parca avea de unde sa stie ca nu ma gaseste )

  • Am martor și nu m-au găsit acasă. Nici n-aveau cum. 🙂

  • Roberto says:

    Da , la tine e si povestea cu adresa schimbata. Culmea e ca la mine adresa este corecta si tot degeaba pt ca , repet, n.am primit nimic.

  • Roberto says:

    ATENTIE !!! PVCC ATRAGE NULITATEA DACA N.A FOST SEMNAT OLOGRAFIC DE CATRE AG CONSTATATOR….SEMNATURA ELECTRONICA NU ESTE VALABILA,PRIN URMARE , PVCC SE DECLARA NUL. TOCMAI MI.A SPUS AVOCATUL MEU. BAFTA TUTUROR IN DEMERSUL IMPOTRIVA CNADNR.ULUI .

  • Minunat! Mersi frumos!
    Aștept să mi se întoarcă banii popriți. 🙂

  • Roberto says:

    Cu maaare drag,o sa comunic orice noutate de la avocatul meu.Ideea este ca in cazul meu,banii inca sunt in cont dar sunt blocati ,deci inca nu s.au virat catre executor,si pt a nu.i vira urmeaza sa duc la banca copie dupa contestatia pvcc si oricum banca e obligata sa te intrebe daca esti de acord sa.i vireze sau nu la executor. Iar in cazul de fata normal k nu mai astept sa ma intrebe banca ci ma duc sa le duc contestatia,prin urmare n.au dreptul sa.i vireze pana nu se solutioneaza cauza.

  • Roberto,
    Eu nu ştiu la ce bancă ai cont, dar banca Raiffeisen nu numai că nu m-a anunţat, dar imediat ce am avut banii în cont s-a şi grăbit să îi vireze către executor, deşi îi anunţasem că sunt în proces. Motiv pentru care o să-mi închid contul la ei.

  • Roberto says:

    La CEC BANK am contul si chiar azi i.am sunat sa le spun ca urmeaza sa le duc contestatia si mi.au spus ca oricum nu virau nimic fara sa.mi dau acordul. Asadar banca ta a procedat ILEGAL. Bancile NU au obligatia sa te anunte de poprire dar cand vine vorba de virarea banilor deja e alta poveste si NU AU DREPTUL sa vireze fara acordul tau.

  • Eu am avut niște schimburi de emailuri extrem de neproductive, cu argumente că ei n-au nici o obligație să-mi zică ceva de contul meu. Abia aștept să le scriu că-mi vreau banii înapoi.
    Înainte să-mi închid conturile la ei, evident. 🙂

  • Roberto says:

    STIRE DE ULTIMA ORA !!!

    Ministrul Transporturilor a declarat intr.un comunicat de presa ca toate pvcc semnate electronic sunt nule,prin urmare se pot contesta in instanta.

    ( exact informatia pe care am aflat.o de la avocatul meu si pe care am scris.o mai sus )

  • Mersi frumos, am contestat de câteva luni. Aştept.

  • Tudor says:

    Am patit-o si eu cu rovinieta in decembrie 2010 in Romanesti/Prahova. Am luat 2 amenzi in zile consecutive. Cand au venit procesele nu mi-am dat seama ca erau 2 si am platit doar 1. Pe 4 martie 2015 vad poprire in cont, habar nu aveam pt ce e, ca sa aflu ulterior ca e pt cea de-a doua rovinieta. Ideea e ca timp de 4 ani nu am primit nicio somatie pe adresa actuala. In 2012 mi-am schimbat si buletinul, pe sector 1. Baietii au trimis pe vechea adresa in 2014 somatia cu executarea silita. In fine … am toate chitantele si pe PV lipseste semnatura olografica.

    Stie cineva care sunt pasii si ce trebuie sa atasez la dosar pentru contestatie?

    La ce judecatorie trebuie depuse actele?

    Ce motive in afara de lipsa semnaturii si lipsa notificarii la adresa curenta as putea invoca?

    PS: Cel mai suparat sunt pt suma de 425 RON poprita, ca nu s-au interesat sa-mi trimita somatie la adresa curenta … si pentru ca “Drumurile din ROMANIA”

  • andrei says:

    Salutare,

    Astazi am patit-o si eu: am primit scrisoare cum ca mi s-a instituit poprire pe conturi pentru neplata unei amende din 2011, pentru care nu am primit anterior niciun fel de informatie, scrisoare, telefon etc. Hotarare definitiva si fara cale de atac. Dosar judecat in tribunal in 2014.
    In scrisoare se arata ca a circulat fara rovinieta un autovehicul cu numarul de inmatriculare al unei masini pe care am radiat-o in 2007.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.