Scrieri similare

38 răspunsuri şi 7 legături către articol

User Gravatar
Florin said in March 28th, 2010 at 00:38

Foamea ma determina si pe mine sa nu tin cont daca ii focul plapand si sa pun mai multi cartofi deodata, in felul asta, soldateii nu au cum sa iasa crocanti, nu ca nu ai sti trebile astea 😛
Cand am de toate, ii curat, ii tai, le dau un prf de sare, apoi ii las intr-un prosop cca 15 minutele, si abia apoi ii tip in uleiul incins.
Iara salata de rosii imi iese de-a dreptul maistra, ca tai ceapa – pestisori marunti marunti, ii dau prin sare si las 30 de min, apoi castravetii, la fel treaba cu sarea, atat ca dupa 30 de min ii scurg de zeama, dupa care vin rosiile, uleiul si otetul in cantitati f. atent dozate.
La salata de rosii cu crastaveti zic ca-i de baza cantitatea de sare si ceapa, aici imi pare ca-i secretul.
Ca spusesi de piperus, la cartofi prajiti, daca nu-i cu salata de rosii, amestec ceva bulion cu niste boia si ceva piperus, usturoi si sare, care mai apoi tipat peste cartofii prajiti si doo ochiuri, se lasa cu troznit de falci 😀

User Gravatar
dielda said in March 28th, 2010 at 01:08

Cartofi prajiti seara ?! Nop. Dar recunosc ca-s gustosi si… nesanatosi.

User Gravatar
Neliniştitu' said in March 28th, 2010 at 07:23

Florinete,
Da, bre, şi eu sunt fan bulion în lipsă de roşii. De roşii adevărate, zic.
Ce ziseşi matale aci, e de rupt fălci, nu de troznit! 😀

User Gravatar
Neliniştitu' said in March 28th, 2010 at 07:24

Dielda,
O dată, seara, nu se pune. Parcă aşa era, nu? 😀

User Gravatar
Papillon said in March 28th, 2010 at 07:35

Sa te trezesti noaptea sa faci cartofi… ei da, asta da determinare. Numai tu si cativa ca tine sunteti capabili de asa ceva. Pai mancam orice gaseam prin frigider, decat sa ma apuc sa-mi fac cartofi prajiti! Sau renuntam de tot. (Acum, fie vorba intre noi, sa nu se afle, imi plac de mor cartofii astia moi,imbibati in ulei, nesanatosi, dar mi-i fac rar si cand sunt singurica, ca sa nu vad ochi dati peste cap…)

User Gravatar
Neliniştitu' said in March 28th, 2010 at 07:47

Da’ ce boalilii mai e sănătos în ziua de azi? Exact! Vezi, din acelaşi motiv mă dedau şi io la câte-un “exces” d-ăsta. 😀
În rest, sunt taaare cumpătat. 😀

User Gravatar
Bordelezu said in March 28th, 2010 at 09:54

Neliniştitu’,

Frumos arată, bre, să dea boala, ca la mama acasă! 🙂

User Gravatar
Neliniştitu' said in March 28th, 2010 at 11:37

Şi buni, ca la tata acasă! 😀

User Gravatar
Floriile « Elisa-gradina mea de vis said in March 28th, 2010 at 15:37

[…] Verona,Madalina,MesterulManole,Nelinistitu’ , George Serban,Laura,Victoria,Ninu,Ghiocel07 au fost ,astazi […]

User Gravatar
Un suflet said in March 28th, 2010 at 15:58

Cu siguranta foamea face din noi adevarati bucatari. Consider ca o mancare trebuie sa fie pe placul nostru, chiar daca punem prea multe condimente sau combinam lucruri ce nu se pupa de nici o culoare. Daca stomacul nu face figur, e bine, nu?
Mancarica ta arata delicios.

User Gravatar
brontozaurel said in March 28th, 2010 at 16:04

Hehe… nu m-am mai atins de cartofi prajiti de multa vreme, de la cutremurul din noiembrie 2004 care m-a prins si ala noaptea, intr-un picior, scarpinandu-mi genunciul cu degetele de la celalalt picior si avand in mana tigaia in care era uleiul incins si cartofii (o scuturam sa se mai reaseze cartofii).

Mie imi placeau intotdeauna crocanti si fara absolut nimic altceva. Nu mi-au placut niciodata moi sau cu sare sau condimente sau sosuri sau cu orice altceva. Si imi placeau subtiri, subtiri de tot, niste fasiute cam de un milimetru. Asa ca imi lua vreo 5 ore sa-i tai. Asa ca e clar de ce treceam mereu de miezul noptii cu facutul cartofilor prajiti. Partea buna era ca totusi se prajeau repede, fiind asa subtiri. Insa se si raceau foarte repede. Iar mie imi placeau si fierbinti. Asa ca ajunsesem sa-i mananc direct din tigaie, direct din uleiul incins, sa nu apuce sa se raceasca.

User Gravatar
dr. Lecter said in March 28th, 2010 at 16:49

mi-ai adus aminte de o faza dintr-un film: se facea ca era noapte, ora doua…baaaaaang!!!! locuitori ai cetatii dormiti in pace, este ora doua. si mai da cu un linguroi intr-un taler:baaaaang! si ma dormi din….
e clar , tu esti noctivor.daca ma iau dupa orele la care mananci tu, nu mai intru nici pe poarta. tu stai bine cu arderile

User Gravatar
matilda said in March 28th, 2010 at 18:46

Lîngă “gustărica” asta merge un mujdei şi-un păhărel… Of, ce poftă mi-ai făcut ! Aştept să se facă două noaptea, sau să mă apuc acum de treabă ?

User Gravatar
Mariana said in March 28th, 2010 at 19:47

Harnic mai esti!Bun,bun!

User Gravatar
Neliniştitu' said in March 29th, 2010 at 06:39

Un Suflet de la Etaj,
Bine ai venit şi săru’ mâna de apreciaţiuni. 🙂
La mine e ş-oleacă de pasiune, nu numa’ foame. 😀

User Gravatar
Neliniştitu' said in March 29th, 2010 at 06:41

Brontozăurica,
Bre, m-ai ucis cu milimetrii matale! 😀
Recunosc, nu aş avea atâta răbdare. Ah! Am făcut treaba asta, dar i-am dat prin răzătoare. A ieşit un fel de plasă de cartofi, foarte faină ca gust. Poate mai recidivez. 🙂

User Gravatar
Neliniştitu' said in March 29th, 2010 at 06:43

Tenţi,
Nu stau bine, bre, cu arderile, da’ ce boala să fac dacă mă pocneşte după ce dă ăla cu linguroiu’ în tingire? 😀
Între timp am dat-o pe fructe, să mai pot intra pe uşă, într-o dungă, măcar. 🙂

User Gravatar
Neliniştitu' said in March 29th, 2010 at 06:44

Matilda,
Ha-haaa! Exactement! Da’ mă întindeam la păhărelu’ ăla până la ziuă, aşea… 😀

User Gravatar
Neliniştitu' said in March 29th, 2010 at 06:45

Mariana cu Bunătăţile,
Aşa m-am născut, nu e meritul meu! 😀

User Gravatar
Nea Costache said in March 29th, 2010 at 09:54

Duoamneee, dac-as fi o fomeie gravida, vazand pozele, zau c-as lepada pruncu’! Pai asta-i festin pe cinste! Zau ca-mi facusi o poftaaa! Numai ca eu mai trantesc si doua-trei oua langa cartofi, sa vedem ce-o iesi, bine-nteles, cu salata aferenta!

User Gravatar

[…] This post was mentioned on Twitter by Blogging feed. Blogging feed said: rtweet_1 Fleşcăiţi delicioşi de oră mică http://bit.ly/dBKy71 […]

User Gravatar
molie said in March 29th, 2010 at 13:30

Monsiu: lacrimau falcile
Molie: imi bate stomacul in teava .. dupa cartofi.

User Gravatar

[…] scris în grai neaoş gorjenesc, cu regionalismele specifice. Cele două personaje centrale ale romanului, Nicolae şi Rusanda, doi ţărani dintr-un sat gorjean, îşi unesc destinele în vara anului […]

User Gravatar
Neliniştitu' said in March 29th, 2010 at 23:18

Nea Costache,
Mulţam fain, sunteţi prea bun în aprecieri! 🙂
Am păţit-o cu femeile, da’ n-au lepădat prunci, ci haine. 😀

User Gravatar
Neliniştitu' said in March 29th, 2010 at 23:21

Molie,
Stomacu’ lu’ Molie (salivând): Dong! Dong!
Moa: Next time o să fii primul. 😀

User Gravatar
pucca said in April 1st, 2010 at 09:51

Buna. imi place mult blogul tau, accepti link exchange?:) daca da, anunta-ma pe blogul meu sa vad mai repede. 😀

User Gravatar
Neliniştitu' said in April 1st, 2010 at 19:59

Mulţam fain de apreciaţiuni. De obicei nu mă grăbesc, da’ am făcut o excepţie pentru tine! 😀
Numai bine să-ţi fie! 🙂

User Gravatar
Nea Costache said in April 2nd, 2010 at 08:12

Apai, zic eu, cum esti prea nelinistit, vei mai pati-o cu fomeile!!!

User Gravatar
pucca said in April 2nd, 2010 at 10:14

multumesc, acum te adaug. ;;)

User Gravatar
Neliniştitu' said in April 2nd, 2010 at 10:36

Nea Costache,
Da’ şi ele cu mine! 😀

User Gravatar
Neliniştitu' said in April 2nd, 2010 at 10:37

Pucca,
Să-ţi fie de bine! 🙂

User Gravatar
zamo.ca said in April 2nd, 2010 at 12:55

eu fac cartofii neprajiti, la tigaie cu ciuperci, broccoli, ceapa si-alte alea.

am o chestie rotunda cu manere si-nauntru are un fel de sita patratoasa de metal. bag cartofu’ necuratat in ea (imi place coaja) si-apas de manere-n jos. si ies paiele din cartofi intr-un mod aproape sexual. recomand!

User Gravatar
Neliniştitu' said in April 2nd, 2010 at 13:57

Numa’ prostii ai învăţat la capitaliştii ăia! 😀

User Gravatar
Poveste de Paşti « Ioan Usca said in April 3rd, 2010 at 09:20

[…] deveni agitată, ştiind din istorisirile noastre că specimenul are o conduită îndoielnică. În afara faptului că lasă pe covor o grămadă de păr, mişcă în permanenţă din buze şi nări, de […]

User Gravatar
Pascală – P.A. « Noaptea Iguanei said in April 3rd, 2010 at 15:03

[…] –          De ce? –          Mâine este Paştele – nu poţi să mănânci sarmale astăzi! –          Să văd dacă sunt bune! –          Sunt bune! Şi ce, dacă […]

User Gravatar
Flavius said in April 3rd, 2010 at 21:26

Sarbatori Frumoase, Adi! Paste Fericit si numai bine impreuna cu toti cei dragi tie!

User Gravatar
Bordelezu said in April 3rd, 2010 at 21:51

Neliniştitu’,

Nepoate, lung e drumu’ către Cârnu, pe jos, da’ eu trecui de stâna lu’ Posea. Mai vorbim după Înviere. N-am cuvinte acum, dar după… sper că te ţin curelele. 😀
Dumnezeu să-ţi lumineze calea! 🙂

User Gravatar
Neliniştitu' said in April 8th, 2010 at 07:56

Flavius,
Săru’ mâna, tătuţule! A fost fain!:D

User Gravatar
Neliniştitu' said in April 8th, 2010 at 07:58

Bordelezu’,
Bre, parcă era o zonă de-i zicea Valea Rea, dacă nu cumva oi fi plăsmuit-o cu imaginaţia-mi. 😀
Sănătate maximă îţi doresc! Cred că suntem fix după Înviere, deci aştept. 😀

User Gravatar
alice said in July 24th, 2010 at 12:18

băi ce mă nervezi cu crusta aia a ta. şi io răzui crusta aia. iar cartofii îi fac aşa de cân mă ştiu:P

User Gravatar
Neliniştitu' said in July 24th, 2010 at 14:37

Bre, ascultă la profesionişti: nu întotdeauna miezu-i totul! 😆

User Gravatar
alice said in July 24th, 2010 at 16:41

adăugire: şi io răzui crusta şi-o mânc.
sau
zemuţa de când prajesc ficătsei cu ceapă.

User Gravatar
Neliniştitu' said in July 25th, 2010 at 01:21

Simt că sunt provocat, da’ e prea târziu să răspund. 😀
Da’ sunt întru totul de acord. 😀

User Gravatar
Mirii mileniului III | Caius said in September 21st, 2010 at 07:12

[…] cunoscuse pe Marcela, cum s-ar zice, fortuit. De aici, fiecare a înţeles după puteri. Unii presupuneau că ar fi dat buzna peste ea, […]

User Gravatar
Floriile | cuelisa.com said in November 6th, 2010 at 15:49

[…] Verona,Madalina,MesterulManole, Groparu,Nelinistitu’ , George Serban,Laura,Victoria,Ninu,Ghiocel07 au fost ,astazi […]

Leave A Reply

 Username (Required)

 Email Address (Remains Private)

 Website (Optional)