42

Filme-n linie Doi

Posted by Neliniştitu' on 17 June 2009 in Ochelarii profanului |

Crank (2006)
Cred că a fost cel mai amuzant film cu Statham pe care l-am vizionat, persoana mea fiind o mare fană a lui de când l-am văzut în primul „Transporter”.
Statham este injectat cu „ciainiz şit”, o chestie care l-a făcut subit şi definitiv dependent adrenalină. Care vasăzică, dacă nu era permanent în priza acţiunii, dădea ochiu’ peste cap. Odată introducerea făcută aflăm că Statham este un băieţaş rău, care se ocupă cu aruncatu’ glonţului către cei care-l incomodează pe şefu’ lui, un hispanic, normal. Taman când vroia să se lase de meserie din cauza gagicii lui blonde (Amy Smart) şi, în acelaşi timp, posesoarea unui posterior fulminant, îl injectează ăla cu spanac chinezesc şi-i pune viaţa-n curent trifazat.

Eh, şi tot filmul se bazează pe soluţiile găsite de personajul lui Statham ca să se menţină foarte viu şi să se răzbune pe piţifelnicu’ de i-a făcut pocinogu’: energizante, şocuri electrice, băgat mâna în aparatul de încălzit senvişuri, condus maşineta extrem, bătut negrii la ei acasă etc. Două faze merită toată atenţia: cea în care Statham este în îmbrăcat doar cu un halat lejer, fără chiloţi, şi ia la călărit motorul unui poliţai, şi cea în care o ia la călărit pe Amy, ziua-n amiaza mare, într-o piaţă full de chinezoi care-şi vedeau de cotidianul lor.

Transporter 3 (2008)
Cel mai naşpa din cele trei. Statham se trezeşte cu un Audi în casă, iar în Audi o gagică roşcată cu brăţară magnetică şi teribil de explozivă. Gagicuţa se dovedeşte a fi odrasla, dacă mai ţin bine minte, unui mare mahăr din guvernul Ucrainei, şi fusese răpită de unii răi ca să-l forţeze pe tac-su să semneze nişte acte prin care se permitea depozitarea unor deşeuri teribil de toxice. Nu se mai întâmplă nimic rău pentru ucraineni, pentru că răpitorii au proasta inspiraţie să-l ia pe Statham şofer şi să-i atribuie şi o brăţară împrăştietoare. Evident, între Statham şi roşcată îşi bagă Cupidon capu’ la săgeată, dar numai după ce tipa e martora unui recital de cafteală dat de Statham. Asta m-a făcut să deduc că dacă te duci la Kiev şi reuşeşti să-l baţi pe unu’, instant se agaţă de prohabul tău vreo două duzini de ucrainence înfierbântate.

Ce s-o mai întind, câştigă binele, ăla nu semnează, tartorul răpirii explodează cu brăţara lui Statham, iar finalul ni-l înfăţişează pe simpaticul Colombo francez într-o barcă, dând la peşte cu pretenul american. Numai că personajul lui Statham nu avea nevoie de peşte, pentru că la el trăsese păstruga ucraineană, care-şi face apariţia în barcă taman înainte să scrie „Fin”.

The Last Legion (2007)
Filmul se duce în anul 460 AD, când goţii lui Odoacer năvălesc în Roma şi ucid mai tot ce le iese în cale, inclusiv părinţii lui Romulus Augustus, băieţaşul din cauza căruia s-a făcut filmul. Copchilul este închis pe Insula Capri, dimpreună cu tutorele lui, Ambrosinus, jucat de Ben Kingsley. Colin Firth, în rol de mare general roman, ajutat de, surpriza emisiunii, indianca Aishwarya Rai în chip de mare cunoscătoare de arte marţiale aflată în slujba Constantinopolului, reuşesc să-l ia pe băiat şi s-o taie în Britania, unde cică mai aveau romanii o legiune.

După peripeţii ajung acolo şi constată că legiunea nu mai era, că romanii, de atâta aşteptare se plictisiseră şi o puseseră cu femeile de prin partea locului, întemeindu-şi familii şi rosturi care nu aveau de a face cu ce gărgăuni avea Romulus Augustus prin cap. Până la urmă, în urma ameninţării goţilor lui Odoacer, care luaseră de demult urma fugarilor, se dau romanii plecaţi dintre sânii nevestelor şi le dau o mare bătălie barbarilor. Eh, atunci Colin Firth se însoară cu indianca, Romulus Augustus şi-a zis Pendragon, Ambrosinus devine, peste ani, Merlin şi se lămureşte de unde vine numele legendarei săbii “Excalibur”.

În afară de Ashwarya, care se mişcă absolut aiurea în scenele de bătaie, montajul nereuşind în totalitate să acopere stângăcia mişcărilor (normal, ea cântă şi dansează în filmele de la Boliud, iar ăştia de la Holiud o îmbracă bărbăteşte şi o pun să se bată), ceilalţi îşi fac treaba corect, dar filmul nu e nici pe departe pe măsura trailerelor, he-he!

Vanity Fair (2004)
Desfăşurat la începutul secolului al XIX-lea, filmul ilustrează cam care era treaba prin societatea englezească a acelor vremuri şi lupta acerbă a unei orfane pentru a accede la masa bogaţilor. Eu am l-am văzut ca o variantă din vremea războaielor napoleoniene a lui “Working girl” – “O femeie face carieră”, ăla cu Harrison Ford şi Melanie Grifith.

În afară de faptul că, aici, fata cu nume de veselă, Reese Witherspoon, a demonstrat că poate fi şi actriţă adevărată, renunţând la prostiile “legally blonde”, că poate avea ţâţe şi poate fi şi sexy, filmul merită văzut pentru excelentele decoruri, opulentele costume, dar şi pentru energia, şarmul, optimismul şi inteligenţa cu care Reese îşi dotează personajul. Totuşi filmul nu e roz, are destulă trădare şi curvărăsie cât pentru zece filme la un loc, de am stat să mă întreb dacă era mai bine atunci sau mai rău acum?
N-am regretat că l-am văzut, dar nu cred că l-aş revedea prea curând.

Flawless (2007)
Dacă n-aveţi ce face, afară plouă sau e frig de-ţi crapă capu’ şi nu vreţi să ieşiţi din casă, dar nici nu găsiţi nimic interesant de făcut, puteţi să vă adânciţi starea de rahat urmărind acest film cu Michael Caine şi Demi Moore, unde e vorba despre furtul unei căruţe cu diamante.
Lucru bun: sigur veţi căpăta optimism, veţi bea 3 pahare de vin roşu, veţi avea un somn uşor şi bun sau pur şi simplu abia veţi aştepta să ieşiţi din casă, indiferent de vreme şi de stare. Eu am ieşit alergând!

Tags:

42 Comments

  • WhiteWolf says:

    Da’ ai cam omis sa spui cat de apreciativ se manifestau chinezoii spectatori si ce misteaux vorbea la telefon intre doua pom-ping-uri.
    Dupa care, af cors, s-a tirat 🙂

  • WhiteWolf says:

    Ah ! Ca uitam. Nu ti s-a parut ca la un moment dat pretindeau a fi in Romania dar, de fapt erau in Ungaria ? La Transporter 3 ma refer
    😛

  • Hai, că fu inedită faza cu “ţompinguri”. 😆
    Şi da, aia cu România a fost tare, chiar aşteptam să ajungă la Bucale, la restaurantul de-l zicea ucraineanca specializdă în culinarităţi internaţionale. Da’ au schimbat teroriştii programu’, he-he!

  • iuzarescu says:

    …deci nimic interesant 🙁 …

  • Io zic să încerci Crank. Apoi Crank 2. 😀

  • zamolxis says:

    faine filmele astea de actiune streine. da’ nu mai misto era pistruiatul sau lumini si umbre? eh?

  • WhiteWolf says:

    Aaaaa…..
    Pai daca e pe zis(e), hop si eu: State Of Play cu un Russel Crowe asa cum n-ati mai vazut si o naratiune care chiar te prinde; un policier (transferat in carca unui ziarist) cu distributie faina si care, fara a exagera in vreo directie, surprinde placut
    Plus Flash Of Genius cu un Greg Kinnear (we Were Soldiers) luptand cu corporatistii.
    Si ca sa va starnesc la maximum, ambele sunt dupa fapte reale
    😛

  • Zamolxis,
    Io, pentru filme de acţiune, votez “Nea Mărin miliardar”, “BD”-urile şi “Operaţiunea Monstrul”.

  • WhiteWolf,
    M-ai făcut curios… M-apuc şi le caut.

  • krossfire says:

    Eu am revazut Cidad de Deus (definetly worth it) si Still Crazy (unde merge o subtitrare, prea multi dialect irlandez si Cockney)

  • krossfire says:

    Merita sa-mi bat capul cu The Last Legion, are ceva suport istoric sau e doar 300 fara efecte 😛 ?

  • Notat cele 3, mulţam!
    Bre, Haiducule, frumuseţea stă în ochii privitorului. E 300 în culori vii, he-he!
    Mie nu mi-a plăcut, dar ar merita s-o vezi pe indiancă la karate. E belea, he-he!

  • CELLA says:

    bine c-am trecut p-aici, mi-am notat şi eu nişte filme că mi-era dor de …
    d-alea “după fapte reale”, comedii nu prea, mă plictisesc
    merci, seară perfectă, salutări de la Trex ! dă o bere 😆

  • Săru’ mâna şi la tine! Om trăi şi om vedea cu berea aia! 😀

  • codeus says:

    buna Adrian suntem in chat la Lucia

  • iuzarescu' says:

    Maitre, am luat Crank, Crank2 si Ghosts of Mars (2001) din colectia Statham….traiasca terrentii si metropolitanul 🙂

  • iuzarescu' says:

    Maitre, am luat Crank, Crank2 si Ghosts of Mars (2001) din colectia Statham….traiasca torrentii si metropolitanul 🙂

  • iuzarescu' says:

    am dat-o’n balbaiala 😀

  • zamolxis says:

    @kross: last legion e entertainment, nu film istoric. e fun sa te lasi entuziasmat la asa ceva. cu putin efort si cateva beri, m-am simtit ca atunci cand eram mic si m-am uitat la seria margelatu’

  • Cody,
    Sorry, aseară n-am mai calculatorit.

  • Spor la vizionare, bre. Şi să bagi o impresie despre Crank 2, că n-avusei timp să-l văz.

  • Zamolxis,
    Cum lovea Piersic cu pumnu’, aşa se bate indianca. 😀

  • Subscriu la comentariul lui WhiteWolf.
    “State Of Play ” e un film de exceptie!

  • Trebe să-l găsesc ca să subscriu. 🙂

  • CELLA says:

    am revenit pentru filme
    nu ne daţi şi nouă “un fir” ? 😉
    în programele “alea” doar State of Play dar îi filmat cu o cameră, deci nasol
    Flash of Genius nu-i pă nicăieri 🙁
    faceţi-ne viaţa frumoasă, de unde le-aţi coborît ?

  • Cum de unde le-am coborât? Din raft, de la închirieri. 😀
    Ai mail.

  • Neamtu' says:

    Am ‘coborat’ si eu din raft (?) niste filme, dar nu noutati. Am vazut aseara pe MGM o bucata din Imparatul Mustelor si am zis ca MOR daca nu-l revad.

  • codeus says:

    eu tocmai ce am piratat(vai ce cuvant urat) camera 1408. dar asa de bine ma pricep incat titrare nexam asa ca pana data viitoare cand voi reusi sa-i gasesc titrarea si sa o si extrag ca habar nu am, filmul sta cuminte in hard.

  • Neamţu’,
    Pe MGM cred că l-ai văzut p-ăla din ’68. Interesant, dar cam prea dur pentru gustul meu.

  • Cody,
    Vai, vai, vai… Ai mail.

  • madalina says:

    off topic for the best topic: si mie mi-a parut bine de cunostinta 🙂 pana la Orezeni poate ne vedem la targul de carte sau pe chat, from time to time. See you!

  • La târguri sau la chat, birjar! 😀 From time to time, dacă nu mai des. 🙂

  • WhiteWolf says:

    Dom’le, prea mult chin si zbucium. Prea multa … nefinalizare; parol. Asa ca m-am gandit sa fac un mic pustiu; de bine.
    V-am incarcat pe un free hosting arhiva de la State Of Play (film si suubtitrare); tot ce trebuie sa faceti este sa il luati inainte de expirarea celor 30 de zile cat il tin acolo gratuit
    Sau , chiar mai repede pentru ca daca se prind ca e film il vor sterge 😛
    Procedura e simpla.
    Se da click pe link-ul de la finalul postului. Apoi click pe butonul download: va va cere o parola, puteti introduce blog ; dupa cateva secunde va mai cere inca o data parola si reluati chestia cu blog . In mod teoretic download-ul va incepe automat in cateva secunde.
    Mentiuni:
    * am incarcat filmul in aproximativ 8 minute, in functie de cat de iute vi se misca netul il puteti da jos undeva intre 10 minute si cateva ore
    * asa cum spun si ei, evitati intervalul 18-24 cand e trafic aglomerat si totul se poate transforma in ore.
    * fiind vorba de un hosting romanesc, are momente cand nu e functional; nu trebuie sa disperati, mai devreme sau mai tarziu isi revine la scopul final si va…. serveste filmul
    * dupa download, dezarhivati si … enjoy: copia nu e formidabila insa se poate viziona fara mari inconveniente cu minime setari de contrast si culoare
    Cand si daca totul se va fi consumat, doritorii pot anunta si dupa ce va trece week-endul am sa va incarc si “Flash Of Genius”
    Acolo chiar am copia dupa original
    Si acum, fa click -> Aici ai LINK-ul

  • CELLA says:

    MULŢUMIM BOIERULE !!!

  • Aşa eram să zic şi eu. 😀
    Da’ ai fost mai rapidă.

  • WhiteWolf says:

    State Of Play
    Celalat,luni.
    Pentru putin

  • iuzarescu says:

    Multumim, Mare Lup Alb 😀

    Ontopic: mie imi plac filmele cu catastrofe naturale, epidemii, chestii cu multi morti 😀 si chiar ma uitam la trailer-ul filmului lui Roland Emerich, 2012, ca arata bine http://videonews.ro/action/viewvideo/17151/Trailer—2012/

  • Să-mi dau una! Şi io eram ferm convins că eşti sănătos! 😀
    Muamaă, da’n filmul ăla se prăbuşeşte toată galaxia peste planeta noastră, frate!
    Am văzut că au băgat în seamă şi cel mai mare avion din lume, An-225. 🙂

  • WhiteWolf says:

    Flash Of Genius
    Aceeasi procedura si parola identica cu postul de mai sus

  • SuKăRiT says:

    Crank, are şi-o parte 2 (că nu-l puteau lăsa baltă?!) Fiindcă nu-mi plac filmele fără happy-end, m-am grăbit să-l văd, da’ de poate ‘nvie cumva… 🙂
    Că bine mi-era, de nu m-aş fi uitat! 😛

    P.S. Serialul “Cea mai rea săptămână” e, de o vreme, terapia mea prin râs. 😉

  • Mulţam fain, tătuţule! M-ai scutit de-un timp. 🙂

  • iuzarescu says:

    Multam, Lupule, l-am luat si p-asta 🙂 Am vazut in uichend Knowing, cu nea Nicu Cusca, nepot de Coppola, si am mai vazut si State of Play care e frumos construit dar puteau sa-l faca mai condensat, au fost momente cand am avut senzatia ca o cam lalaiesc, ca sa ajunga la 120 de minute…nu m-am plictisit foarte mult.

    Knowing in schimb mi s-a parut interesant (si nu numai din cauza ca pamantul e distrus la sfarsit 🙂 ). Cum e luni dimineata si am in sange o lene teribila sa povestesc filmul, uite uin copy-paste de pe cinemagia.

    Un captivant action-thriller de proporţii globale, filmul NUMERE FATALE A aduce omenirea faţă în faţă cu cele mai terifiante previziuni despre viitorul planetei. Acum, John Koestler (Nicolas Cage) este cel care trebuie să lupte împotriva numerelor fatale.

    În 1958, o clasă de elevi stochează într-o capsulă a timpului desenele realizate în timpul unei ore de curs. Unul singur era deosebit. Cel realizat de o fetiţă şi care părea a fi o înşiruire de cifre fără sens. Cincizeci de ani mai târziu, capsula este scoasă la lumină, iar ce se află înăuntrul ei va schimba total viaţa profesorului John Koestler, a fiului său Caleb şi totodată lumea pe care o ştim.
    John reuşeşte să elucideze misterul numerelor, în urma unei descoperiri devastatoare: acestea conţineau coordonatele fiecărui dezastru major din trecut şi viitor, locaţiile şi numărul de victime. În cursul evenimentelor, toate indiciile par să conducă într-o singură direcţie: fiul lui John a fost ales să găsească mesajul prevestitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.