44

Ochi încovrigat

Posted by Neliniştitu' on 6 March 2011 in Papila inovatoare |

Se făcea că, într-una dintre dis-de-dimineţi, se trezeşte fii-mea cu leşin pe maţe şi mă ia la întrebări: “Tati, faci şi tu ceva bun de mâncare, da’ repede-repede?”. O iert pentru pleonasm (tot ce fac eu e bun, adică), îmi pun o trupă tare dragă, de-o ascultam pe vremuri la Vocea Americii  – Winger, şi încep să cartografiez zona.

Deschid frigiderul – 4 ouă tremurau într-o cutie de lângă o sticlă cu bulion. Scotocesc prin bucătărie, nu găsesc pâine defel (a mea e mare mâncătoare de franzele), în schimb descopăr pusă deoparte, probabil pentru vremuri mult mai negre decât cele actuale, o pungă cu covrigi. Inventariez rapid: ou, covrig, ulei, sare, piper, bulion, tigaie, aragaz, Distrigaz… “Încă e bine”, mi-am şoptit atunci în barbă şi m-am apucat de treabă.

Am aruncat pe foc teflonu’ cu o lingură de ulei subţire-n colesterol, am ales un covrig mai simetric în aspect, un ou potrivit şi, după un minut caloric, am dispus în tigaie covrigul. I-am mulţumit în gând ăluia de-a inventat gaura şi, cu grijă, am deşertat în gaura covrigului conţinutul oului. Am acoperit totul cu un capac, nu înainte de a da focul pe poziţia “Aşa şi-aşa”.

Minunatul preparat s-a desăvârşit după două minute, două minute jumate. Pe alocuri, am mai ajutat oul la coagulare cu o linguriţă cu care am luat ulei încins şi i-am turnat în cap. Ca să fie mai apetisant pentru nervu’ optic, am decorat Ochiul Încovrigat cu niscaiva bulion natural 100% amestecat cu ceva piper.

Cât despre fii-mea, curiozitatea şi foamea au fost mai puternice decât teama de aspectul ineditului preparat. Am primit nota maximală, parol! Nu mă credeţi? Întrebaţi copilu’, că e la vârsta când nu minte foarte tare, he-he!

PS: De vă râcâie dilema despre cum s-a mănâncat minunăţia, aflaţi că nu am folosit furculiţe şi cuţite, ci doar mânuţa din dotare, ochiul fiind ca partidul, strâns unit în jurul covrigului. Destul de consistent, deci…

Datorii:Teo Negură, Cristian Dima, Năbădăiosu’, Gabriela Elena.

Tags: , , ,

44 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.