38

Piţuci cu zamă digitală

Posted by Neliniştitu' on 2 December 2009 in Papila inovatoare |

Ca răspuns la provocarea clătitoasă a lui Brightie (de-acu’ ceva secole, he-he!), să vă zic că de ceva vreme îmi umbla o idee prin cap şi, aflat într-o vizită de lucru pe la Carfur, mi s-au lipit de pălmuţe nişte chifluţe, un salam ardelenesc (bu-huuun, picant, o nebunie!), nişte kaizer şi o bucată de caşcaval chior. Eh, a doua zi, spre prânz („duminică” se numea ziua), pentru că foamea era mare şi se dorea ceva bun şi rapid, am încins boxele cu Slayer şi m-am apucat de roboteală. În timp ce se pregătea să fiarbă apa pentru opărit roşii (luate de dimineaţă din piaţă, odată cu o tulpină de busuioc viu), am tăiat salamul şi kaizerul cubuleţe şi le-am amestecat într-un bol.

În alt bol am pus caşcavalul tăiat fâşii subţiri, dimpreună cu o bucăţică din degetul meu mare de la mână stângă. Aşa, pentru gust… După ce am analizat rapid situaţia şi mi-a ieşit că voi supravieţui, am aruncat vreo patru roşii sănătoase în apa bolborositoare. Le-am lăsat fără piele şi le-am tăiat în jurul miezului, într-o oală. Menţionez că roşiile din ziua de azi au cotor ca merele!

Le-am zdrobit zdravăn între degete, ca să lase cât mai multă zamă, le-am dat un praf de sare, un piculeţ de piper şi deasupră-le am tuns vreo două rămurici de busuioc, aşa, ca să se cunoască faptul că sunt făcute hendmeid. Ceapa julienată a primit o tigaie, nişte ulei fin (o combinaţie de ulei din porumb, seminţe de struguri, orez, rapiţă şi susan) şi căldura focului. La scurt timp am adăugat roşiile zdrobite. În câteva minute, vreo zece, compoziţia făcea precum vulcanii de la Pâclele, de la mine, de la Buzău, semn că trebuia luată de pe foc. Ăstimp, nu-mi număram firele din barbă, ci luasem chifluţele la tăiat pe jumate şi eviscerat de miez.

Chifluta isterica

Ei, acuma, miezu’ ăsta poate avea trei întrebuinţări: îl băgaţi la cuptor şi-l pesmetuiţi, îl puneţi pe pervaz pentru păsărici, îl daţi la găinile ce fac jogging prin curte. Eu am ales soluţia nr. 4, l-am strâns pe tot, am făcut o bilă mare şi am pus-o pe aerul condiţionat, pentru folosul cui o vrea. De notat faptul că într-o oră a dispărut… Jumătăţile de chifluţe le-am aranjat pe o tavă şi am turnat în fiecare o linguriţă de ulei d-ăla deosebit, ca să nu li se lipească popoul fundul fierbinte şi metalifer al tăvii.

După care, cu o lingură de lemn, cu nezgârcenie, am luat sos şi am turnat în fiecare chifluţă. Restul, îl intuiţi… A urmat ornarea cu amestecul salam/kaizer şi cu fâşii de caşcaval. Aşa a rezultat un pluton de „piţuci” pe care l-am vârât în cuptor. În momentul când pâinica sau ceva din vârfurile de caşcaval au devenit rumene, le-am eliberat din funcţie. Mai jos aveţi rezultatul. Cât despre gust, acuma nu ştiu dacă au ieşit atât de bune din cauză că am adus jertfă Zeului Potol picături din sângele meu… Cert e că au fost divine, să dea boala!

1. Pluton

2. Grupa

4. Executia

Chifluţa isterică a fost extrasă de pe picsphotoimages.blogspot.com.

Tags: , , ,

38 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.