113

“The proposal” la Cinema Drive-in Băneasa – Prima înfăţişare

Posted by Neliniştitu' on 24 August 2009 in Ochelarii profanului |

Auzisem, dar nu văzusem. Prin urmare, ne-am luat avânt şi pe la 19:30 am tăiat-o către locul respectiv. Am avut emoţii cu ajunsul, dar la primul giratoriu, ăla de faci dreapta către IKEA, Mall şi Carfur, e un indicator care-ţi arată pe un’ să te abaţi. Mergi sute bune de metri şi ajungi la un loc imens, neasfaltat, cu jaloane ca la poligonu’ auto, la intrarea căruia nişte neni te îndeamnă către nişte gherete să dai banu’. Curios moment aici, pentru că lozu’ e 20 de lei duminica şi 15 lei în curs de săptămână, de persoană, of course.

Fază tare
Gagica de la casă se uită la noi şi mă întreabă: „Două persoane?”. „Nu”, zic, fără a clipi. „Ea nu se uită, a venit să doarmă, că are chef în vecini!” O clipă a părut să mă creadă, he-he!

Am intrat şi ne-am aşezat pe rându’ doi, central, cam la vreo 30-40-50 de metri de un ecran uriaş, aşezat pe un perete de mall. Am vrut să ne aşezăm pe primul rând, dar ne-am liniştit. L-am întrebat pe un badigard care ne aranja la maşini, p-acolo, dacă vine un gipulean în faţa mea? Mi-a arătat râzând locu’ gipurilor: pe ultimul rând, la vreo 30-40 de metri de mine, he-he! M-am simţit pentru prima oară respectat , în Matizu’ meu de viaţă!

Plăteşti, laşi maşina şi poţi să te duci unde vrea muşchiu tău, chiar şi la mall, după ce-ţi pune unu’ ştampile pe bilete. De menţionat că trebuie să fii la apel la ora ce scrie pe bilete (21:30).
În perimetru se află şi un chioşc mare care vinde cole, snacsk’uri şi etc-uri, dar numai pe bani lichizi.

Sonorul vine pe radio la 95.6 MHz. Se aude belea! La fel se şi vede!
Nu ai voie să faci poze! Nu se aprind farurile de nici o culoare. Nişte neni au fost foarte persuasivi cu şoferul unui A6 care nu vroia să stingă poziţiile.

Acuma, un pic despre “The Proposal”…
A fost exact genul de film pe care l-aş fi văzut într-un astfel de cinema: cu un Ryan Reynolds care te omoară numai din mimică, o Sandra Bullock bună rău de tot, fraţi şi surori, ce bagă şi un pic de nud, dar plină de umor şi sensibilitate, un căţel ca un balon de săpun, o bunică de 9 decenii şmecheră, un nene hispanic, cred, care era striper, popă şi vânzător la magazin, şi, la final, sirop american din belşug. Evident, totul se termină absolut pozitiv, da?

Cineva zicea că nu e comedie, e dramă şi, privit de la jumate înspre început, aşa mi-a dat senzaţia că e.
Una peste alta, a fost ce ne trebuia pentru o seară de duminică, ţinând cont că mâine începem o săptămână plină de belşug şi de lumină, dar doldora de neprevăzut.
La ieşire a fost niţică îngrămădeală, da’ dacă laşi meltenii să se bage peste jaloane şi s-o ia înainte, poţi ieşi civilizat şi frumos prin praful pe care l-au ridicat în urmă-le.

Concluzia: mai mergem, că e mai ieftin ca la cinemaurile multiplexe şi poţi să-ţi laşi şi scaunul pe spate, he-he!

Tags:

113 Comments

  • madalina says:

    Ma simt si eu Cineva, la naiba.

    Marturisirile alea noaptea din pat spre saltea le stim toti si daca imi spui ca a ras careva ma supar.

    SB arata f bine, intr-adevar, norocos catel.

  • Nelinistitu' says:

    Esti Cineva, dammit! 🙂
    La scena aia m-am uitat in jur, nu numai ca nu rideau, ci stringeau cu emotie volanul ori schimbatorul de viteze, functie de pozitia in masina. 😀

  • Vania says:

    Sperul de farmec cred că a fost dat de Matiz, cea mai tare maşină!

  • Vania says:

    Sporul…

  • Evident! Cred că am fost singurul printre Audi, Octavii, Merţuri şi gipani. De unde deduc că nu toată lumea-şi permite un Matiz. 😀

  • brightie says:

    aia care n-are masina, poa’ sa vine si cu bibicletili? :))

    p.s. e comedia ziua toata, fainut filmu’. faza cea mai cool e aia cu: whyyy are you naked?!? ete, nah – pentru ca poate, bre. :)))

  • brightie says:

    jesus, io cre’ ca emotionez implicit si excesiv la tine pe blog… numa’ tampenii scriu. reeditare:

    aia care n-are masina, poa’ sa vina si cu bicicletili? 😀

    p.s. e comedie ziua toata, fainut filmu’. faza cea mai cool e aia cu: whyyy are you naked?!? ete, nah – pentru ca poate, bre. 😀

  • Manole says:

    E…daca aveai un Mini Morris te puneau direct pe ecran! Bine, si cu Fiat 600, ar fi fost acelasi efect! 😀
    The Proposal???? HA! The Neli Proposal! 😀 😀

  • Brightie,
    Poa’ să vie, da’ trebuie să aive casetofon la bi(bi)cicletă. 😀

  • Meşteru’,
    Neaaa… Mini Morris? Păi nu mai aveam bani de film. 😀

  • Dr.Lecter says:

    ce de atitudini drive, trai-ti-ar! mac drive, sex drive, cinema drive… pe cand o liturghie drive, cu un sobor de popki intr-un Buceag? data viitoare da-ti matizeta cu alifie de-aia care miroase a picioare sau a basini, si o sa vezi si piata panoramic, nu doar filmul. eu mi-am dorit un mini cooper S, dar ma tem ca daca ma duc cu el la film, nu-mi incape punga cu chipsuri, si se aseaza vreun wrangler sau v’un grand cherokee pe mine, cica sunt ambalajul de la eugenia.

  • Pafurisha says:

    A fost foarte misto. Da’ cre’ca pe ploaie sau ninsoare poate fi o problema. Eu sunt curioasa cand o s’apara aia cu paturi si gratare pe’acolo.

  • Chioru' says:

    Eu nu-s in stare sa zic nimica cat de cat inteligent, asa ca mai bine tac (asa aman momentul in care lumea s-ar prinde…) si pun doar un emoticon:
    [emoticoncuunu’careranjestecabou’]

  • Lecteriţa,
    Camioanele nu-s prinse în program, bre! 🙂
    Iar gipanele nu au şanse de aşezare pe ăştia mai mici, dar vânoşi, pentru că au locuri numai în fundu’ sălii. 😀

  • Păfurişa,
    Ar fi o experienţă tare să te prindă o ploaie şi să dai ştergătoarele pe maxim ca să vezi, he-he!
    Aia cu grătaru’ ar fi o idee. 😀 Să dai sonoru’ tare, cu uşile deschise la merţan şi să sfârîie colesterolicele alăturea. 😀

  • Chioru’,
    Modestule! 😆

  • Boghi says:

    Nu i rea ideea cu cinematograful asta, dar de film nu stiu ce sa zic. Ce film e ala in care nu moare nimeni?

  • Dr.Lecter says:

    de ce nu e voie cu camioane, ma? al’de dorel nu se duce la film? si ce, alea n-au radio? ce, n-ai auzit de aparatele Albatros sau Gloria? sau Rapsodia? Cand te-a basculat onorabila ta mama pe lumea asta,ereau deja toshibele facute snop, la tine pe batatura?

  • zamolxis says:

    am fo aici la un d-asta, pe malul lacului si nu mi s-a parut asa nemaipomenit.

    mi-ar fi placut sa o punem, ca ma plictiseam, dar erau prea multi copii in jur si tipa era maritata. nu cu mine.

  • VAXXi says:

    Băi, asta e bună, se duce lumea la drive-in să vadă filmul! a fost complet greșit împrumutat conceptul de la americani, dammit! 😀

  • Manole says:

    Ce film , tatutule??? La ce-ti mai trebuie, cu o ashea inghesuiala in Mini??? Da, daca trebuie pa’o sa si ploua! 😛

  • sictireanu says:

    Yes, we can! 😀

  • sictireanu says:

    Vaxxi cred ca se refera mai degraba la conceptul cinema-sex-drive 😀

  • Dr.Lecter says:

    un’ drac’ esti voicule? te-ai dat invizibăl? vreau sa văz filmul ză hengăuvăr (marea mahmureala). e ceva de el? ca mi+e dor de o comedie sa mor de râs. la ce m-aş putea uita?

  • Pafurisha says:

    Doamna doctor, allow me. Am auzit ca the hang over e destul de nashputs. Recomand Hot Fuzz daca ai de un’sa’l iei. E englezesc. E minunat. Sau daca vrei s’auzi subtitrarea, “Restul e tacere”. Il consider genial pe Vizante in filmu’ ala.

  • Boghi,
    Bine-ai revenit, bre!:)
    Am întrebat la intrare, nu avea altceva. 🙂
    Era să moară baba de infarct simulat, da’ le-a fost milă de noi, ăştia mai sensibili cu ochii. 😀

  • Lecteriţa,
    Bre, când avea ăl bătrân National Panasonic luat de la unu’ din Calvini ce făcea Iranu’, nici nu ştiai ce-i aia undă electromagnetică. 😀
    Şi-acuma îl are, ascultă Antena Satelor la el, că atâta prinde. 😆

  • Zamolxisu’ pus pe treabă,
    Şi io aş fi pus-o, da’ nu aveam loc de cele două Audi din lateral. 😆

  • Vaxxilianu’ pietonal,
    Promit să te duc şi pe tine, că cu trenu’ nu e voie acolo. 😀

  • Meşteru’,
    Da’ nu-ţi mai spui că ierea fo doi în decapo? 😀
    S-auzea din Matiz cu spărgea seminţele, he-he!

  • Sictireanu,
    Cine mai ştie la ce se gândeşte Vaxxi? 😀

  • Dr.Lecter says:

    ce-ai facuuut ma???? avea tac-tu peanasonic dom saund sistăm? hai, ce mi+e rău! vrei să ştii că io am avut casetafan aciko in 1979, de la tac+su lu shrek, si ascultam donna summer si hot chocolate? si aveam raiati super raifăl si blugi Lii ? auzi, avea tac-su panasonic, si asculta radio beograd!

  • Lecteriţa,
    Subscriu la ce ţi-a zis Păfurişa + o nebunie englezească cu zombie “Shaun of the dead”.
    Aş mai adăuga “Crime Spree”, “Nacho Libre” şi… mai am, da’ mai încolo… 🙂

  • Tot Lecteriţa,
    Bre, ăl bătrân avea d-ăsta de-ţi zisei din ’76 şi mergea şi cu baterii! Al tău mergea cu baterii? Ha? Ha? 😀

  • Dr.Lecter says:

    cum sa nu? il luam pe coasta! avea 4 bacterii de-alea mari. stai sa mananc, sa-ti spun ceva de antena satelor, ca te pisi pe tine

  • Poftă mare! Te-aştept! 🙂

    (Ce puii mei mănânci?)

  • Dr.Lecter says:

    chivi. urasc sa le decojesc. reusesc totusi sa nu le mananc cu coaja.
    deci, era in anul 2005 ; inundatiile alea nenorocite, cand a venit valea nehoiului mare si a ras ce-a putut pe la maluri. prima mea zi de concediu.plecam la magura. doar am trecut cu masina peste podul de la lulu-piata si vine puhoiul. zic: ha, bine ca am trecut, dupa mine, potopul! si ajung la magura, ai mei deja se uitau pe realitatea, cum rupsese garla tot. a doua zi, piticul suna adunarea, chema toti salariatii din concediu, sa mergem la evaluari pagube, pe la lume. eu am primit zona fundu nehoiului, bazinul de apa, pe la sorin moise, ala de-i prin politie. si vin bombanind acasa, si plecam a doua zi in gramada ordonata, pe nehoi. aveam un radio la noi, prindeam doar….antena satelor. si stii ca aia au pe langa dedicatii melodii cu liviu vasilica, si anunturi de vanzare diverse obiecte. ce are taranul pe langa casa. si ne imbatam cu afinata la ma-sa lu sorin, si plecam pe un mal, unde aveam o bruma de semnal, ca sa sunam piticul. si imi vine ideea sa sunam la antena satelor. si dau eu anunt ca vand hamuri, caiele, potcoave, o roaba, scoabe, bicicleta pionier si nu’s ce mai aveam eu. si dau nr. de telefon , al cui? ai ghicit, al piticului. toata saptamana l-au sunat o gramada de interesati. l-a apucat disperarea. dupa vreo cateva luni, cand m-am certat cu el si l-am izbit de usa , i-am spus ca eu am fost aia. nu vrei sa stii ce culoare avea!

  • HAHAHAHAHAHAHAAAAAA! Deci omuleţu’ ăla mai trăieşte? HAHAHAHAHAHAHA! Fată, abia aştept să vin p-acolo, să depănăm chestii şi să mai zicem şi la lume, hă-hă-hă! 😆

  • Dr.Lecter says:

    eeee, da’ cand i-am pus vasc deasuprea biroului, agatat de lustra, si am dat cu un kil de tandre poison, parfumul preferat al nepoate-mi, prin tot biroul,si pe haina lui de piele din cuier de a dat femeia de serviciu cu var de trei ori , iar haina i-a dat-o lu gigi bahama (gheorghita meleghius)…eee???

  • Tenţiiiiiiiiiiiiiiii!!! Mă ucizi!!! Şi am examen miercuri!
    Mi-ai adus aminte de Gigi Bahama de la securitate! Băi, ce vremuri faine erau, să dea boala!

  • Dr.Lecter says:

    da, gigi bahama e sef la spatii verzi. i-a dat piticu o motocositoare si tunde toata vara iarba din centru. nu mai bea, e in atentia directa a piticului. e angajat permanent la primarie

  • Deci, trebe să mi-l arăţi, că nu-l mai asociez cu imaginea din pruncie, he-he! Aşa-i cu Piticu’: “Cin’ se ia cu mine bine, îi dau haina dupe mine, măi, Tanţo, măi!”. 😀

  • Dr.Lecter says:

    da’ p-asta o mai stii? ma-sa lu radutza, a lu palicutza si a lu ologea
    http://www.youtube.com/watch?v=Ttk3ciokqqs&feature=related

  • Deci, muream şi nu ştiam că avem şi noi proştii noştri pe iutub! Ptiu! Să-mi fut una! 😆

  • Dr.Lecter says:

    gurau, fost violonist la formatia conifer
    http://www.youtube.com/watch?v=hE4Dla6NA-M

  • Dr.Lecter says:

    si asta e nunta baiatului lu tuicarel dobre, din spatele casei pionierului. stii cum arata mireasa acum? are vreo suta de kile
    http://www.youtube.com/watch?v=7Ufj_YYtvxw&feature=related

  • Dr.Lecter says:

    e si piticu la ficiuring

  • Văzui, bre, văzui!
    Io ştiu multe personaje, da’ nu le mai identific după nume. Şi p-ăştia cu nunta pe iutub îi ştiu. Ea nu era cam bună? 😀
    O sută de kile? Da’ cât de mare a fost tortu’, soro? Şi azi mănâncă din el? 😀

  • VAXXi says:

    E clar, trebuie o descindere de urgenţă la Nehoiu, n-ai ambiţie bre dacă nu mergem cu trenu’ (opţional şi cu acordeon) ! 😀

  • Pe bune, o comitem? 😆

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.