0

Un an fain

Posted by Neliniştitu' on 31 December 2023 in Irealul prezent, Speşăl Ghestar |

2023 a fost un an tare bun cu mine, am cunoscut oameni frumoși, editori faini și a fost presărat cu o mulțime de realizări literare.

La început de martie avea să vadă lumina soarelui Histoires de l’aéroport et des alentours, primul meu volum în limba franceză, tradus prin grija marii prietene Gabrielle Sava și corectat de Brigitte Grumel.

Apariția a fost anunțată pe toate marile rețele de socializare și a beneficiat de sprijinul masiv al prietenilor din aviație, vedeți mai jos link-urile către spoturile de promovoare.

Promo 1, Promo 2 și Promo 3.

După jumătatea lui martie, doamna Violeta Borzea, șefa de la Editura pentru Artă și Literatură m-a onorat cu includerea povestirii Arhivatoarea de iubiri în antologia Marea degringoladă amoroasă.

Sfârșitul lui aprilie a marcat apariția într-o altă antologie, anume Next Up 4. Antologiile orașului București, antologie coordonată de domnul Aurel Maria Baros, șeful Filialei București-Proză a Uniunii Scriitorilor din România.

Debutul lui mai a fost marcat de interviul luat de prietenul Laurențiu Sever Lup pentru al său radio GoFM.

Puțin după jumătatea lui august aveam să trăiesc încă o bucurie prin apariția celei de-a patra cărți pentru copii, O întâmplare cu clătite și alte povești vii pentru copii, la aceeași Editură pentru Artă și Literatură coordonată de neobosita Violeta Borzea.

La fix o săptămână după, doamna Simina Jitariu, șefa Editurii Lebăda Neagră din Iași, m-a anunțat fericită că a tipărit ce-a de-a cincea carte din seria celebră a Acceleratorului de Particule, zicând aci de Oare ce zic melcii când zboară.

Jumătatea lui septembrie avea să-mi aducă o altă veste minunată, și anume apariția unei alte cărți pentru copii, Amorul bățului de chibrit și alte povești vii pentru copii, apărută tot la Editura pentru Artă și Literatură prin grija doamnei Violeta Borzea.

Pe 7 noiembrie aveam să am unica onoare de a participa la prima mea ședință de autografe în afara României, la sediul companiei franceze de aviație Transavia.

Cu bucurie și fericire profundă am primit ecouri de la cei mai severi și mai mici critici, copiii, prin intermediul doamnei Violeta Borzea care mi-a prezentat O întâmplare cu clătite la Școala altfel, dar și prin intermediul unui tată al cărui băiețel s-a îndrăgostit de Acceleratorul de Particule și aventurile sale.

Am încheiat anul literar cu una dintre cele mai calde și prietenești lansări la care am fost, referindu-mă de lansarea de la Librăria Pavesiana a cărților de copii scrise de 4 autoare ale Editurii pentru Artă și Literatură, Cleopatra Lorințiu, Andra Samson, Alexandra Niculescu și Cristina Marin.

Vă mulțumesc tuturor, prietenilor, cititorilor, editorilor și prietenilor autori pentru minunatul anpe care l-am încheiat împreună cu o sumedenie de cărți și amintiri frumoase.

Stați pe-aproape, că-n orinzonturile lui 2024 se întrevăd multe chestii faine.

Sănătate și iubire tuturor!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.