60

Mazăre cu noaptea-n cap, şuncă şi cârnaţi

Posted by Neliniştitu' on 6 February 2011 in Papila inovatoare |

Bre, oameni şi alte doamne, mi se puse somnabulismul pe stomac într-una dintre nopţi-spre-dimineaţă, aşa, şi m-am trezit scotocind prin frigider. Văzui aşa, cu o coadă de ochi, un borcan de mazăre absolut stingher, doi cârnaţi tremurând printr-o cutie de microunde, o felie de şuncă scăpată de sub control şi un borcănel de pastă de tomate.
Am căscat sănătos, m-am întins după telecomandă şi am dat în aerul de 4:00 dimineaţa cu nenea Zak Stevens şi al său Circle II Circle. He-heee! Altă viaţă, tătuţilor!

Am trecut rapid pe trifazat şi c-o mână am aprins aragazul, cu una am pus pe el teflonu’ mânjit cu ceva ulei lejer de colesterol, cu alta am decăpăcit mazărea şi am spălat-o bine, iar cu ultima am pus de am amestecat două linguri de pastă de tomate cu ceva apică.
Rapid, am luat la decapitat progresiv cârnaţii şi feliat bucăţica de şuncă. Ambele produse de dulce erau afumate, ştiţi deja, de ai mei, după o reţetă străveche, deci pericol pe naretă şi papilă. După care le-am dedat uleiului sfârâindă dimpreună cu mazărea.

Când am observat că s-a translucidizat şunculiţa şi au început să se strângă bucăţicile de cârnaţi înnobilaţi în afumătoarea lu’ ăl bătrân, am turnat peste bulionul rezultat din pasta de tomate.
Le mai amestecam din când în când, să se bage aromele şi culorile unele în altele mai bine, şi, după ce a scăzut de tot zama din bulion, le-am luat de pe foc.

Măi, dragelor şi dragilor, a meritat pe deplin sculatu’ la planton IV, zău, aşa! Ia, puneţi mânuţele de încercaţi, să vedeţi ce magie pe gingie vă iese într-un sfert de oră, plus 5 sau 10 minute, funcţie de îndemânare, aragaz şi numărul de mânuţe, he-he!

Datorii: Gabriela Elena, Teo Negu, Flavius, Cristian Dima, Năbădăiosu’.

Tags: , , ,

60 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.