1

„Marea degringoladă amoroasă“ s-a lansat la Biblioteca Națională a României

Posted by Neliniştitu' on 18 March 2023 in Speşăl Ghestar |

Dragi prieteni, am o mare bucurie să vă împărtășesc, și anume apariția celei de-a V-a antologii din care am onoarea să fiu parte, apărută zilele acestea la Editura pentru Artă și Literatură.

Se numește, Marea degringoladă amoroasă. Povești despre eternul neastâmpăr al iubirii și doar ce a fost lansată în Sala Pergament a Bibliotecii Naţionale a României.

Minunata editoare a titanicului volum, Violeta Borzea, scria:

„În acest volum – de o seducătoare diversitate și profunzime – al inefabilelor verbalizări ce au drept cuvânt catalizator iubirea, douăzeci de scriitori de o fascinantă virtuozitate literară au răspuns aceleiași provocări, rezultând un fermecător display chintesențial masculin, pe care se pot admira, și chiar compara, nenumărate fațete și avataruri ale iubirii zilelor noastre.

Departe de a fi exhaustiv, câtă vreme există tot atâtea percepții și receptări ale iubirii câte suflete ajung să o trăiască, acest volum se constituie drept un smerit omagiu închinat eternului sentiment – comparabil, după cum zice un personaj al lui Camil Petrescu, cu „ceea ce simte somnambulul pentru lună“ –, așadar, de dragul unui demers constructiv și deosebit de asumat a cărui unică menire este le plaisir du texte, vă invităm să primiți în chip de euharistie aceste diverse arheologii sentimentale, unele dintre cele mai frumoase posibile, și să le judecați nu în lumina reflectoarelor, ci în căușul inimii, cu ochii larg închiși.“

Imaginea copertei este făcută de unica și inspirata Ada Badea, iar coperta a IV-a poartă semnătura a doua dintre cele mai fine scriitoare contemporane, zicând aci de Corina Ozon și Ohara Donovetsky.

Ceilalți 19 scriitori care au semnat alături de mine în minunata antologie sunt, în ordinea numerelor de pe tricou, Cristian Apetrei, Lucian Dragoş Bogdan, Alexandru Lamba, Cătălin Ceaușlogu, Andras Chiriliuc, Lucian Dănilă, Paul Gabor, Octavian Herța, Cosmin Neidoni, Călin Pavăl, Savu Popa, George Schimmerling, Marius Stan, Liviu Surugiu, Adrian Teleşpan, Daniel Timariu, Radu Ţuculescu, Laurențiu-Ciprian Tudor și Cristian Vicol.

Multe mulțumiri doamnei Violeta Borzea, sufletul și inima acestui volum, datorită căreia dintr-o simplă idee a ieșit o poveste de antologie de iubire.

Povestea subsemnatului o puteți citi mai jos, dând click pe Arhivatoarea de iubiri, restul le găsiți în deosebitul volum.

Tags: , , ,

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.