11

Ispita lui Armin van Buuren

Posted by Neliniştitu' on 25 November 2008 in Note pentru avizaţi |
În urmă cu vreo… hai, să zic, trei săptămâni, maxim, o lună, auzeam pe la radio o piesă frumuşică, “In and out of love” semnată de nen’tu van Buuren, olandezu’ ăla care s-a scos ca DJ-ul planetei pe ultimii doi ani. “Bă”, zic, “vocea tipei îmi pare extrem de cunoscută!” Cum la radio se zicea numai de Armin van Buuren, când am văzut un crâmpei de clip al piesei cu pricina, m-am elucidat pe loc: vocea era, aşa cum bănuiam, a frumoasei conaţionale a lui van Buuren, Sharon den Adel. Eeeee, păi, puştimea şi nenii consumatori de “trance” ştiu numa’ de DJ-ul minune şi habar nu au cine-i Sharon, probabil zic că e una cele câteva tanti cu care a mai colaborat Armin, vezi Nadia Ali, Susana sau Jacqueline Govaert.

Aşa că, fraţii moşului (numai pentru cei nepregătiţi pe tărâmuri metalice), vă povestesc că frumuseţea din clipul lui Armin este cea care a format în 1996, împreună cu pretenarul ei, chitaristul Robert Westerholt, trupa de simfonic-gotic-metal Within Temptation. Vă sună familiar? Dacă nu, aflaţi că e cea mai cunoscută trupă olandeză de metale (olandezii i-au mai dat şi pe extremii Pestilence, God Dethroned, Gorefest, Legion Of The Damned, Sinister sau alte două “simfonice”, care-mi vin în minte, Epica şi After Forever) şi cântă ceva foarte apropiat de mult mai cunoscuţii finlandezi de la Nightwish sau aproximativ ca americanii de la Evanescence sau italienii Lacuna Coil. Asta, aşa, ca puncte de reper.

Concertele Within Temptation sunt de mare spectacol, iar cei care i-au văzut la Sibiu anul trecut sunt convins că au rămas cu amintiri adevărate. Vocea dumnezeiască a fetei combinată cu chitara dură, decorurile fastuoase şi inspiratele combinaţii de lumini, fac ca fiecare apariţie a lor să rămână pe creier, în zona apropiată de cea a orgasmului.
Aştept cu mare interes următorul album şi sper că fetiţa nu va pleca din trupă aşa cum a făcut Tarja Turunen de la Nightwish. Ar fi mare păcat.

Exemplul de mai jos se numeşte “What have you done”, de pe albumul “Heart of everything” – 2007, în duet cu Keith Caputo, formatorul mai violentei trupe “Life Of Agony”.

Tags: ,

11 Comments

  • sictireanu says:

    tare tipa, voce superba

  • Neliniştitu' says:

    @Sictireanu: Soprană, ce puii mei! Oricum, asocierea sună beton, chiar şi la van Buuren, he-he!
    @Sictireanu: De la minutu’ 2:09 am văzut clipu’ pe… UTV.

  • Dr.Lecter says:

    Ma scol cu van buuren, ma culc cu van buuren (as vrea eu) ; da’ stii ce n-am inteles io din industria miuzicala? de ce artistul de baza, greul unei interpretari, e trecut la ficiuring, si maimutoiul la an titrî. mie mi se pare van buuren managerul melodiei,ca asta sunt digeii , manageri, in felul lor. ca daca stai sa faci un sondaj, si intrebi o mie de copkii sau de melomani ce i+a atras la bucata respectiva, toti spun : vocea lu aia. eu n-o stiu dinainte , dar mai ales ca fata are becraund solid, nu inteleg de ce pune botu’ la ficiuring

  • Neliniştitu' says:

    Lecteraşo, mamă, faptul că Sharon a ales să cânte cu van Buuren poate avea mai multe motive:
    1. i-a plăcut piesa;
    2. îl ştie pe Armin de când se ducea la bunică-sa la ţară;
    3. a vrut să cânte şi altceva;
    4 etc.
    Nu cred că un featuring te bagă în cacao. În cazul de faţă, Within Temptation poate câştiga fani din zona trance, măcar sunt ascultaţi aşa, de curiozitate. Asta dacă, îşi vor da seama cine e Sharon den Adel.

  • Dr.Lecter says:

    Ma , tu esti destept, de-aia te-am trecut la rubrica fredz for evăr. am simtit atata lumina in cap cand mi-ai explicat , incat, daca ma uit in oglinda, am aură. Deci ficiăringu e de efect. gud. ma gândesc cu cin’ sa fac unu ‘ , că copkii nu mai fac, e târziu.

  • Neliniştitu' says:

    Când o să-mi lansez albumul de colinde, ai ficiăr asigurat.:)))

  • Dr.Lecter says:

    pot sa ghicesc in ce registru ar suna versurile colindelor?

  • Neliniştitu' says:

    În Registrul Comerţului!:))

  • sictireanu says:

    Voicule, cand te-ai cautat ultima oara la cap :))) Ma dor falcile de cat am ras la faza cu registrul comertului :))))

  • Neliniştitu' says:

    Nu e boală, dragule! E spontaneitate, he-he!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.