6

Filme-n linie Şase – Relaxarea de Sărbători

Posted by Neliniştitu' on 12 January 2014 in Evadări |

Nu ştiu la alţii cum au fost, dar eu când mă gândesc la Sărbătorile de iarna asta, le pot rezuma într-un singur cuvânt: relaxare!

Dacă ar fi să le rezum în două, acestea ar fi “relaxare totală”.

Am zis că nu ar strica să ne lepădăm pentru o vreme de online şi să fim mai aproape de noi înşine. Am reuşit să facem şi salată boeuf, şi caltaboşi, şi sarmale, dar să şi vedem o mulţime de filme:

The Hobbit II – mai mişto ca primul dpdv acţiune şi efecte, cu un final de 2 lei, fapt ce ne-a făcut să ne uităm încă o dată la Hobbitul I şi la trilogia Stăpânul Inelelor. Aştept cu deosebit interes partea a III-a.

The Hobbit I – mda, nu ni s-a schimbat nici un sentiment dintre cele pe care le aveam atunci când l-am văzut “întâiaşi dată pentru prima oară”: sunt prea mulţi pitici, se cântă inutil de mult, iar scenele de luptă din regatul goblinilor sunt infinite şi parcă aduc cu cele din “Indiana Jones şi Templul blestemat”;

Lord of The Rings I, II, III – ne-a reconfirmat faptul că partea I rămâne cea mai faină, a II-a cea mai nesuferită, iar a III-a cea mai lungă;

The Family sau Malavita – fain şi în vână. De Niro şi Michell Pfeifer superbi şi duri.

We’re The Millers – comedie făinuţă cu o Jennifer Aniston sexoasă şi un Jason Sudeikis nebun rău;

Frozen – aproape dezamăgitor. N-a reuşit să ne atragă precum alte poveşti unde se cântă, vezi ” The Beauty and The Beast” ori “The Lion King”. Cel mai tare lucru din filmul ăsta e trailer-ul.

Pirates of the Caribbean I, II, III, IV – aceeaşi părere ca mai demult: primul a fost cel mai fain, al doilea bunuţ, iar al treilea pregătindu-l pe al patrulea, care a fost cel mai prost din serie;

Jackass 1, 2, 2.5 – amuzant până la fazele cu vomă. Am lăsat următoarele părţi pentru Paşte.

The Golden Compass – o poveste faină, efecte mişto, oameni răi, urşi polari buni şi deznodământ cu “va urma”;

Grumpy Old Men  – cu Jack Lemon şi Walter Mathau delicioşi;

Grumpier Old Men – o continuare fericită a celui de mai sus, având în plus un ingredient neaşteptat de plăcut vederii: Sophia Loren.

Mr. Bean’s Holiday – mai mişto decât alea cu Johnny English, dar un pic mai slab decât Bean;

Bean – l-am revăzut şi am avut dreptate: e un pic mai fain ca ăla de mai sus.

Thor II – nave spaţiale şi alte rahaturi într-un regat pe care ni-l imaginasem ca fiind al zeilor şi al fiinţelor fantastice. E bun de văzut la o cafea prelungită, dimineaţa.

Gravity – incredibil, dar Clooney “moare” brusc de repede, lăsând-o pe Sandra să se joace singură în spaţiu. Ne-a plictisit.

Man of Steel – în afara faptului că a reuşit să ne mă lămurească din nou asupra apariţiei lui Superman pe pământ american, ne-a plictisit şi ăsta. Efecte faine, Superman din ce în ce mai arătos. Sunt curios până unde vor merge întoarcerile astea la origini cu personajele de benzi desenate.

The Last Stand – am hotărât să-l vedem din curiozitate, dar ne-a plăcut. Poante făinuţe şi un Arnold machiat corespunzător. N-am înţeles de ce Arnold a ales să se rateze în politică în loc să mai facă niscaiva filme făinuţe, la urma urmei.

Hansel & Gretel – n-am fost niciodată un fan al lui Jeremy Renner, nici măcar după ce-am văzut ultimul “Bourne”, iar filmuleţul ăsta nu face excepţie. Însă Gemma Arterton (Gretel) şi Famke Janssen (mama şi tata vrăjitoarelor) sunt sexoase rău. Încă un minus: are ceva arme împrumutate din ăla cu vânătorul de vampiri… Van Helsing.

Monsters University – drăguţ, dar nimic din ceea ce-a fost în prima nu mai este. Clar! Şi asta e tot un fel de întoarcere la origini, care demonstrează contrariul.

Elysum – prost. Păcat de Matt Damon.

World War Z – idem. Păcat de Brad Pitt.

Pacific Rim – idem. Păcat de timpul pierdut.

The Hunger Games II – habar nu am de ce filmul ăsta are atâta succes, că pe noi nu ne-a prins. E evident ce se va întâmpla în următoarele filme. Doar am avut şi avem revoluţii peste tot pe planeta asta, numai că nu se sfârşesc toate cu bine, aşa cum cred că se va sfârşi cea din filmul respectiv.

007 Dr. No, From Russia with Love, Goldfinger, Thunderball, You Only Live Twice – am rezistat cu stoicism la ele, mai mult ca să ne delectăm cu peisajele, maşinile şi moda anilor ’60. Am constatat că toate filmele astea se termină într-o barcă, pe mare, cu Sean Connery pupând gagica respectivă. Surpriza mare a fost să constatăm că dicţia de începuturi a lui nea Connery nu semăna defel cu cea din filmele de mai târziu (Highlander, The Rock, The Name of the Rose, Indiana Jones, The Hunt for Red October). Abia aşteptăm să ajungem la preferatele noastre, cele cu Brosnan.

Asterix et Obelix I, II, III, IV – partea I e rupere, în mare parte graţie găştii galilor (Christian Clavier – Asterix, Depardieu – Obelix, Michel Galabru – şeful lor), dar, mai ales lui Roberto Benigni – Lucius Detritus. Partea a II-a e susţinută decisiv de Monica Belucci – supersexy Cleopatra şi de drăgălaşul actor de comedie marocan Jamel Debbouze – Numerobis. Referirile la Star Wars sunt superfaine. Partea a III-a e rupere din cauza lui Alain Delon – Cezar (vezi replicile referitoare la filmele din tinereţe) şi ale lui Benoît Poelvoorde – Brutus. Partea a IV-a are nişte pontuţe prin ea, dar e naşpa, nu ne-a plăcut.

Turbo – un desen despre un melculeţ simpatic care se visează pilot de Formula 1, chiar reuşind asta prin ingerare de NOS sau ceva similar. De revăzut mai încolo, când ne-om mai aduce aminte.

Airplanes – Fain realizat, cu avionete care mai de care mai amuzante, dar mai prost decât Cars II, după opinia mea.

Law Abiding Citizen – o bătălie faină dintre Gerard Butler şi Jamie Foxx, unul fiind supergeniu, superspion, chestii americane, mă rog, iar celălalt fiind un superprocuror, care luptă pentru propăşirea legii bune şi drepte în America, dar fără să-i scadă în procentajul de reuşite. Interesant, dar parcă mi-aş fi dorit să mai omoare Butler din ei.

Gangster Squad – l-am ales pentru Ryan Gossling. N-am greşit prea tare. Multe mitraliere, Josh Brolin şi Sean Penn.

Justin and the Knights of Valour – un alt desen animat pe care l-am văzut datorită trailer-ului excelent. Putea fi şi mai drăgălaş, dar n-a fost. Foarte faină ideea cu dragonul-crocodil-telecomandat, dar atât.

American Hustle – până la filmul ăsta Christian Bale mi-a fost antipatic, iar Bradley Cooper simpatic. Aici a fost invers. Amy Adams se dezvăluie în toată splendoarea ei, iar Jennifer Lawrence joacă fain. De notat apariţia lui de Niro şi a finalului neaşteptat de fericit.

Escape Plan – Idee mişto şi doi puşcăriaşi celebri: Stallone şi Scharwzenegger. De revăzut.

Bad Grandpa – mişto rău de tot, are fir şi nu se prea compară cu ce făcea Knoxville prin Jackass, asta şi din cauza lui Jackson Nicoll, un superpuşti care are o naturaleţe în replici de te dă pe spate. Simt că va face parte din categoria celor de revăzut, pentru că miştourile şi situaţiile cu americani proşti (ştiu, pleonasm) sunt prea faine.

Cam asta a fost. Sper să repetăm treaba şi de Paşte.

Ceea ce vă dorim şi vouă!

Tags: , , ,

6 Comments

  • krossfire says:

    Mama cate filme ai bagat…in foc automat!

    Aici suntem 100% de acord:

    – Elysum – prost. Păcat de Matt Damon.
    – World War Z – idem. Păcat de Brad Pitt.

    Cu Pacific Rim, nu prea. Vazut la Imax, cu efecte & tot tacamul, filmul rupe. Nu l-as fi urmarit oricum pentru “scenariu” 🙂

  • Sunt convins că puse pe Imacşi, toate loazele dau bine. Da’ trebe să te simţi bine şi la o sămânţă, acasă. 🙂

  • krossfire says:

    Cred ca Del Toro (care nu-mi place ca regizor, sincer – exceptie a facut Pan’s Labyrinth) nici n-a intentionat sa faca un film, efectiv. Omul a vrut sa vada pana unde poate duce cacofonia vizuala si a dus-o departe 😛

  • He-he! Aşa o fi gândit. 🙂
    Da, Pan’s Labyrinth e deosebit. Nu cred că se va mai apropia de ceva similar vreodată.

  • Vaaaai! Atâtea filme şi despre “divele” care au umplut ecranul cu silicoane, nimic?
    Legat de filme parcă am scris eu, exceptând aprecierea asupra actriţei din rolul micuţei Gretel fiindcă de! Cum să-i spun eu nepotului “vino repede să vezi pe sexoasa Gretel!” ?
    In rest, te salut şi abia aştept să ne revedem pe lângă cărţi!

  • Săru’ mâna, Aura, şi să ne revedem sănătoşi! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.