6

Filme-n linie – Primo tempo

Posted by Neliniştitu' on 15 May 2009 in Ochelarii profanului |

Day Watch (2006)
O tâmpenie rusească despre Creta Destinului care-ţi schimba soarta dacă scriai cu ea pe pereţi ce-ţi doreşti şi pe care Tamerlan a ţinut-o strâns în mânuţă când a fost îngropat. Nişte ruşi buni şi contemporani, de partea luminoasă a Forţei, se apucă să o caute în miez de iarnă prin Samarkand, nişte vampiri aflaţi de cealaltă parte, a Întunericului, o caută şi ei ca să distrugă Moscova şi tot ce-i prin jurul ei, respectiv, planeta, nişte schimbări de trupuri, nişte vrăji şi, în general o pierdere de vreme. Ulterior, mi-a zis cineva că trebuie să văd întâi „Night Watch” ca să-l înţeleg p-ăsta. Nu, mersi!

Loaded (2008)
Un filmulete cu adolescenţi americani de bani gata, care din prea multă plictiseală (ştiţi că la ei şcoala e o chestie total facultativă) o dau pe beţii, curve, droguri, arme şi anturaj deochiat. N-am rezistat decât 20 de minute.

Cleaner (2007)
Un filmuleţ poliţist cu Samuel Jackson, Ed Harris şi bunăciunea cu iz cubanez, Eva Mendes.
Jackson e fost gabor, are o nevastă moartă de câţiva ani şi o fată vie de vârsta buletinului. El mai este şi patronul unei firme de curăţenie mai puţin obişnuite: se ocupă cu „cliningul” locurilor unde feluriţi „pipălşi” mor ucişi sau din alte motive mai mult ori mai puţin naturale. Nu pune întrebări, nu se implică emoţional, el doar se duce la locul cu pricina în urma unui contract semnat prin fax şi a unei adrese de pe contract. Acţiunea începe când Jackson tocmai descoperă că în câteva ore a făcut lună taman locul unei crime care nici măcar nu intrase în vizorul poliţiei, dar va intra cât de curând. Ed Harris a îmbătrânit rău, săracu’, eu îl ţineam minte de pe vremea „Abisului”, iar aici o pune cu tanti Eva, care astfel îi punea coarne mortului. În film se derulează scenele clasice de poliţişti corupţi, mortul ce avea carneţel cu toţi cei care primeau şpagă, Jackson şi el e „mânjit”, dar i se scoală spiritul justiţiei, Harris întâmplător e şi băiat rău, dar şi naşul fetei lui Jackson, apare şi poliţaiul hispanic care-l ajută pe Jackson în sensul că va arde carnetul mortului şi uite-aşa din nou îi ia dracu’ p-ăia răi sau pe ăia care-i incomodează pe ăia răi, iar sistemul american merge corupt mai departe, cu probele incriminatorii distruse, dar pozând mai curat ca o fecioară.

Taken (2008)
Film de mare acţiune cu nen’tu Liam a lu’ Neeson, care are parte de mişcare cum nu cred să fi avut el vreodată.
Neeson este un fost agent secret, pensionat pe caz că acuma, vrea să stea şi el mai mult cu fii-sa, fiică ce stă cu mă-sa care s-a recăsătorit cu unu’ mai bătrân, dar cu contu’ ca pă capu’ de balenă. Mi s-a părut de mare deliciu întâlnirea agenţilor secreţi care la un mic şi o bere povesteau cum se luau la trântă cu arabii prin Orientul Mijlociu, iar când se săturau dădeau o fugă la aniversările la familiile păstrate în SUA. Toate bune şi frumoase până când pe fii-sa lui Neeson o răpeşte mafia albaneză din Paris, care s-o vândă cui credeţi? Unui arab bătrân şi cu iaht pe Sena. Eheeee, şi din momentul ăsta începe tata Neeson să bată ca maşina de scoate boabele de pe ştiulete. După împuşcături fără întrebări, urmăriri alergând sau cu Audi, buşeli grele şi dialoguri în albaneză, Neeson reuşeşte să-şi recupereze copilu’ şi se cară-n State, unde sunt întâmpinaţi la aeroport de fosta, care-l premiază cu un pupic pe obraz şi bogatu’, care se oferă să-i care bagajele.
Un filmulete care arată încă o dată că americanii dau agenţi la care termenul de valabilitate nu expiră în vârstă, ci doar când mor definitiv.

Xi Gan Xian aka Hard Boiled Killers (1980)
Îmi plăceau filmele de karate de la vremurile de început ale lui Jackie Chan, cu efecte de doi lei şi dublaj aiuristic în engleză, dar am dat peste o porcărie chinezească fabricată în Hong Kong, cu multe, multe, multe împuşcături şi Chow Yun-Fat. Atras de numele celui care a băgat prin „Ana şi regele” sau „Tigru şi dragon”, am luat o mare leapşă.

Bangkok Dangerous (2008)
În mod clar cel mai prost film pe care l-am văzut cu Nicolas Cage, aici având un rol cu plete şi, că tot e la modă, de asasin plătit care-i lovit de mustrări de conştiinţă taman când trebuie să-l omoare pe un ministru local. Concomitent cu lovitura asta, mai trebuie să suporte şi ditamai săgeata cupidoniană pentru o farmacistă thai. Pac-pac, ceva bătăi, urmăriri cu barca printr-o piaţă flotantă, dar cel mai tare m-a dat pe spate când Cage făcea pe maestrul „mu-şu” cu un localnic pe care vroia să-l facă elevul lui.
Slăbuţ din cale afară, filmul, iar cocoaşa lui Cage parcă e mai proeminentă ca niciodată.

Mai revin…

Tags:

6 Comments

  • WhiteWolf says:

    Nush’ cine te “prosteste” sa vezi ce-ai insirat pe aici. Zau, nu stiu 🙂
    Incearca Gran Torino (pe cat posibil fara alta subtitrare decat aia din mintea ta) pentru diversitate. S’apoi mai vorbim 😛

  • Nu mă prosteşte nimeni, bre! Câteodată am un aşa de mare sictir de exterior că m-aşez la o sămânţă şi le iau la rând. Filmele… 😀

  • krossfire says:

    Pai nu ai vazut inainte Night Watch 😀 ?

  • He-he! Răsuceşte-l, răsuceşte-l! Adică eu vreau să fuck un bine la lume şi să nu ia leapşă, iar voi… Cu siguranţă sunt cetăţeni care nu sunt de acord cu moa. Da’, ăia sunt excepţii, he-he!

  • krossfire says:

    Pai chestia e ca daca nu te atrage stilul filmului, si daca vezi Nightwatch nu vei avea un orgasm cinematografico-vizual dar vei intelege ce pisici e cu toti aia acolo 😛

  • Hai, că ceva-ceva se înţelege şi din partea asta a doua, dark side şi bright side, mă rog… Într-un cuvânt, nu mi-a plăcut nici dacă l-aş fi înţeles pe de-a-ntregul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.