0

Despre prieteni – Laurențiu Sever Lup

Posted by Neliniştitu' on 30 January 2024 in La gura sobei, Speşăl Ghestar |

L-am cunoscut pe Laurențiu Sever Lup, Lupulainen, cum îi zic eu de când l-am îmbrățișat și pupat prima oară la Sibiu, într-o căldură de după ploaie pe 8 iunie 2011.

Eram în turneu cu ”Nepovestitele trăiri ale templierilor români – Cartea I” și Laurențiu a venit cu echipa de la Eveniment TV și “Ultimul ceas”.

Scriam la vremea aceea că Lupulainen este ”un personaj de mare caracter şi omenie, un tătuţ polivalent pe care l-am plăcut din prima” și ”un Om cu o inimă mai mare decât Cetatea Sibiului”.

Nu ne-am mai văzut de-atunci, dar am ținut legătura telefonic și ne-am păstrat aproape de parcă nu ne-am fi văzut de ieri.

Acuma, ce credeți că au în comun Gazebo, Metallica, Kylie Minogue, ZZ Top, The Weeknd, Modern Talking, Erasure, Elvis ori Little Richard? Toate și multe, multe, multe altele se aud pe postul lui Laurențiu, goFM.ro.

Este o încântare a inimii și o desfătare a sufletului să-i asculți muzica, credeți-mă!

Este un pasionat declarat al radioului și un maniac al sunetului, caută mereu perfecțiunea, habar nu am dacă a găsit-o, dar cert este că postul lui, goFM, se aude beton în boxele mele.

Cred că pasiunea pentru radio este depășită de dragostea pentru fetele sale (toate care sunt, știe el, he-he!).

Acum vreo 2-3 ani, dacă nu mai bine, că trece vremea de zici că e vântul prin păduri, avea niște știri mișto dimineața, despre tot felul de nebunii întâmplate prin lume, pe care le ascultam cu plăcere maximă dimineața când mergeam sau plecam de la serviciu.

Cu mare bucurie am descoperit că a revenit la știri non-conformiste (ca el însuși, cum altfel?), foarte faine, care nu se produc la ore fixe, ceea ce-mi place teribil, ci pe traseul orelor, așa, la și 26, la fără 14, ce să vă zic, e foarte fain!

A, și încă ceva mișto: e singurul radio care-ți dă binețe, dimineața, ziua și seara! Are niște gingăluri speciale care asta fac și mie mi se pare foarte de bun simț și personal, așa.

La Lupulainen pe radio te umpli de cultură muzicală, auzind și multe chestii grele (cărora acuma le zice fain ”amintiri cu ștaif”) pe care le știam ca fiind cântate de alții.

De exemplu piesa celor de Harold Melvin and the Blue Notes, ”Don’t leave me this way”, eu o știam ca fiind hitul celor de la The Communards (ăla cu Jimmy Sommerville) ori, invers, ceva mai nou, ”Supergirl” a nemților de la Reamonn este mixată făinuț și cântată și de Anna Laklab.

”goFM®.ro este radioul cu muzică aleasă pe sprânceană, fondat în 15 aprilie 2009 la Sibiu și care oferă o selecție riguroasă de muzică și informații” zice el pe contul radioului de pe Facebook.

În eter momentan se poate asculta în Sibiu pe 90,4 FM și München pe DAB (Digital Audio Broadcasting).

Pe online dați click pe goFM.ro – esenta muzicii și pe o serie de aplicații precum TuneIn, Streema, OnlineRadioBox, myTuner, Replaio, Radio Garden, RomaniaRadio și TVRon.

Eu utilizez Replaio și avantajul cu aplicația e că merge cu ecranul stins și se conectează la Android Auto.

Acuma, vin și vă zic surpriza emisiunii: în marea lui iubire pentru radio și muzică, Laurențiu nu s-a oprit doar la goFM, s-a dus și pe alte direcții, pentru a fi pe placul mai multor genuri de ascultători.

Astfel a lansat foarte fainul goFM Jazz (îl am pe Replaio), apoi Marlene Radio, goCafe, goSpace, goBeach, goFresh, goSchlager – cu muzici nemțești de altădată, goRebel și goRock – cu metalifere și alte chestii grele.

Eu le-am găsit pe toate pe Radio Garden și merită să dați o ureche și să vedeți ce vă place.

Acestea fiind zise, Lupulainen, tată de fete, să știi că mi-e tare dor de tine și abia aștept să te strâng în brațe, să râdem și să vorbim câte-n lună și-n stele, unele mai lucitoare ca altele.

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.