35

Cum colorezi o farfurie albă într-o după-amiază de vară

Posted by Neliniştitu' on 18 July 2010 in Papila inovatoare |

Ideea mi-a venit în momentul când, întors din oraş, m-am împiedicat la privire de două roşii şi un mănunchi de pătrunjel, ce aşteptau ostentativ pe masă ca să mă iau de ele. Această imagine s-a suprapus peste o acută senzaţie de dat din fălci şi astfel s-a născut „Colorata urgentă de vară”.
Minunatul preparat, lejer precum un fulg de pasăre smuls din bătaia aripii, s-a zămislit în mai puţin de trei minuţi, hai, cinci, cu tot cu solo de chitară, sub acordurile suave, dar binevenite, a mai vechilor mei pretenari din adolescenţă strânşi sub numele de Europe.

Am apucat roşioarele, am băgat mânuţele în viteza a 6-a şi le-am tocat mărunţel, apoi le-am distrat cu o juma’ de ceapă de apă la fel de mărunţită, un castravete condamnat la uitare prin frigider, ceva pătrunjel şi un praf de sare.

Cu viteza a 2-a am amestecat legumicolele, apoi le-am surprins vărsându-le în cap conţinutul unei conserve de ton în ulei. Vă recomand Rio Mare, John West sau Calvo, că la astea tonul are gust, nu e ca şi cum ai mesteca hârtie. Le-am amalgamat molcom şi, cu toate că mă înecam cu produsul glandelor salivare, am răbdat preţ de încă juma’ de piesă de-a lui Tempest and Co., ca să se întretaie aromele şi să obţin maximum de gust şi savoare cu minimum de efort.

Fu bună rău, bre! Pe încercatelea, zău! Cre’ că mai recidivez…

Tags: , , ,

35 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.