52

Ceai negru-lăptos “Bucuria voinicului”

Posted by Neliniştitu' on 23 January 2011 in Papila inovatoare |

Deunăzi mi-am lăsat apă pe limbă când m-am gândit involuntar la Karachi, mai precis la ceaiul negru cu lapte, o băutură extrem de populară în acele părţi de lume.
Unele personaje zic că taie foamea şi ar merge la fix pentru cura de slăbire, altele zic că laptele ar anula chestiile bune pe care le dă ceaiul negru la organismul personal. Cert este că toată India, Pakistanul, Bangladeshul, Sri Lanka şi or mai fi, beau combinaţia asta în cantităţi enorme, fără a se gândi la treburile rezultate din studii ştiinţifice.

Tăria ceaiului e dată de cantitate şi de perioada de infuzare, mai mult înseamnă mai ţapăn, deci. Papila personală mai cere să-l îmbogăţesc cu baghetă de scorţişoară, cuişoare, baghetă de vanilie ori câte puţintel din toate…
Pentru dedulcire folosesc sirop de trestie de zahăr, zahăr brun ori zahăr candel. Pe vremuri, când încă mai aveam, băgam în ceai miere de albine africane. Mierea asta era aşa de faină că-mi ridica păru’ pe ceafă: neagră, foarte consistentă şi c-un gust superb, nu-l uiţi toată vieţişoara!

În cazul de faţă am procedat la vreo trei minute de infuzare a unei linguriţe de ceai negru de la mama lui srilankeză, dimpreună cu o bucăţică de baghetă de vanilie şi aproape o lingură de zahăr brun. Un sfert, hai, o treime din cană am pus lapte integral din vacă românească şi proaspăt scos din frigider. Nu-mi place să amestec laptele, îl las să se contopească uşurel cu fierbinţeala ceaiului. După două minuţele e numai bun de savurat.

Dragelor, dragilor, fete, băieţi, pun mâna pe inimă şi vă zic că e rarisim de bun, să dea boala! Se potriveşte să-l bei c-un ochi la ninsoarea molcomă de-afară şi cu celălalt la Travel, unde ţi se prezintă plajele din Maldive… Eh, dacă mai adăugaţi şi acordurile unice şi eterne ale băieţilor de la Scorpions, va rezulta ceva de să nu-mi spuneţi mie pe numele de botez!

PS: Nu folosiţi sub nici o formă zahăr alb, că se duce toată magia şi savoarea! Ah, şi nu-l beţi după ora 5-6-7 PM, că nu mai dormiţi noaptea! E bine să-i daţi şi ei, şi-atunci vedeţi de unde-i vine denumirea, he-he!

Datorii: Mana, Cristian Dima, Teo Negură, Nabădăiosu’, Nea Costache, Gabriela Elena, Mami Nineta, Adela.

Tags: , , ,

52 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.