27

Cadou

Posted by Neliniştitu' on 11 March 2012 in La gura sobei |

Deunăzi am făcut semn la un taxi pe Unirii. M-am aburcat înăuntru şi-am dat de un nene trecut binişor de 57 de ani. Ne salutăm, îi zic unde să mergem şi dau să mă fac comod. „Da’ ce boala e scaunul ăsta aşa în spate? Ori aţi avut vreun burtos înainte de a mă lua pe mine?”, îl întreb pe taxitataie, încercând să-mi reglez scaunul.

„Dom’ne, să vedeţi ce-am păţit acuşica, până să te iau pe matale. Că d-aia a rămas scaunu’ dat pe spate.” Oprim la stop la McDonalds şi continuă: „Am primit o comandă acum o juma’ de oră pe la Piaţa Sudului. Vine o domnişorică frumoasă, dom’ne, nu aşa, că zic eu, da’ era bună de tot, zici că se dăduse jos de pe coperta de la revista aia, cum îi zice… aia, ştii matale mai bine!”. De unde-şi dăduse omu’ seama că ştiu mai bine, nu pot să vă zic, dar am pus observaţia pe seama expresiei de cunoscător care mi se citeşte adesea pe faţă.

Pornim în sus, către Universitate. „Aşa! Nu se urcă în maşină şi mă roagă să-i dau scaunul pe spate cât de mult se poate. Mă dau jos, îi reglez scaunul la maxim, apoi trec la locul meu. Acuma, să vezi grozăvie, dom’ne: în loc să se aşeze ca oamenii normali pe scaun, se pune cu genunchii pe el şi cu curu-n sus, către parbriz!” „Hai, dom’ne!”, mă prefac eu atacat la intrigă, aşteptând concluzia. „Da, dom’ne, am rămas cu ochii mari! În 20 de ani de taximetrie n-am văzut aşa ceva! Se uita lumea la noi ca la ursu’ pe sârmă!” Evită la milimetru un puştan cu un Audi. „Iote şi la puţă ăsta!”, făcu taxitataia calm. „S-a umplut lumea de proşti cu carnet, dom’ne!”

Ajungem la Scala, unde trebuia să cobor. „Puteţi să mă lăsaţi oriunde aici”, zic. Dar, ca să nu plec cu necunoscuta-n suflet, merg mai departe cu conversaţia: „Şi de ce s-a aşezat gagica aia cu curu-n parbriz?”. „Aşa, că ştiam că trebuia să vă mai zic ceva, da’ nu mai ţineam minte ce, hă-hă!”, se scuză omul. „O proastă, dom’ne, ce să-ţi mai zic? De Ziua Femeii, primise cadou de la prietenul ei, cică, o pereche de silicoane.” „Haide, bre, nu se poate!”, m-am făcut eu revoltat, plătindu-i cursa. „Serios, dom’ne! Şi îi zisese doctoru’ că n-are voie să stea în cur zece zile, până se reface locu’!” „Zece zile trebuia să umble aşa prin taxiuri?”, râsei eu. „Da, dom’ne! Îţi vine să crezi ce proastă? Să-i dea ăla cadou silicoane şi ea să şi le bage-n cur!”, zise taxitataia luând banii şi dând din cap.

Remarcaţi: Elisa, Teo Negură, Adela, Dana, Gabriela Elena.

Tags: , , , , ,

27 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.