83

Bliţ-şaorma de ora două

Posted by Neliniştitu' on 5 September 2009 in Papila inovatoare |
Pe la ora menţionată mai sus, da’ noaptea, aşa, mi-am adus aminte de drumul de la serviciu către casă, unde remarcasem că se deschisese o, ce putea altceva decât o… şaormărieee! Evident, m-a lovit o foame ca-n pârnaie!
Am dat fuguţa în bucătărie şi am luat la studiat topografia frigiderului. Şi, ce credeţi că am descoperit de-a dreptul stingheră şi total nudă? Niscaiva cărniţă de puuui…
În timp ce Metallica-mi dădea cu waţi vânoşi în camera de-alături (da’ nu pre tari, că se scoală insensibilii de dorm la ore d-astea, he-he!), am pus carnea de pui la fiert cu puţină sare, o ceapă şi olecuţică de Vegeta. Am lăsat-o aşa vreun sfert de oră, am piperat-o un pic, am dres-o la aromă cu o idee de boia iute, apoi, manual, am făcut-o fâşiuţe şi am aruncat-o pe grătaru’ de fontă. Ca să nu o înghită scrumu’ imediat, am domolit focul sub fontă la minim. He-he! Juma’ din câinii cartierului băleau la geamu’ meu, iar cetăţenimea începuse a se mişca prin case de aromele evadate pe geamul bucătăriei mele.
Am uitat să vă zic că, în timpul cât carnea se scălda în jacuzzi cu ceapă şi Vegeta, pe tigaia de fontă am fript câteva felii subţiri de pâine, că lipii n-aveam de un’ să iau.
Eh! Acu’ aveam două variante: ori să adaug usturoi zdrobit peste carne, ori să mângâi pâinea prăjită cu nişte căţei mătrăşiţi. Am ales o a treia variantă, anume, cât a fost carnea fierbinte, am acoperit-o cu un castron, de jur-împrejurul ei având căţeii de usturoi în configuraţie de rondele. Astfel. căţeii măcelăriţi vor împărţi cu dărnicie aroma, ba chiar vor atribui şi un pic de gust şi pâinicii, şi cărniţei. Dar va fi ceva de fineţe, aşa…
Hai, că fu rapid şi gustos! Poftă mare!

Pe la ora menţionată mai sus, da’ noaptea, aşa, mi-am adus aminte de drumul de la serviciu către casă, unde remarcasem că se deschisese o, ce putea altceva decât o… şaormărieee! Evident, m-a lovit o foame ca-n pârnaie!

Am dat fuguţa în bucătărie şi am luat la studiat topografia frigiderului. Şi, ce credeţi că am descoperit de-a dreptul stingheră şi total nudă? Niscaiva cărniţă de puuui…

În timp ce Metallica-mi dădea cu waţi vânoşi în camera de-alături (da’ nu pre tari, că se scoală insensibilii de dorm la ore d-astea, he-he!), am pus carnea de pui la fiert cu puţină sare, o ceapă şi olecuţică de Vegeta. Am lăsat-o aşa vreun sfert de oră, am piperat-o un pic, am dres-o la aromă cu o idee de boia iute, apoi, manual, am făcut-o fâşiuţe şi am aruncat-o pe grătaru’ de fontă. Ca să nu o înghită scrumu’ imediat, am domolit focul sub fontă la minim. Juma’ din câinii cartierului băleau la geamu’ meu, iar cetăţenimea începuse a se mişca prin case, mânată nocturn de aromele evadate pe geamul bucătăriei mele.

Am uitat să vă zic că, în timpul cât carnea se scălda în jacuzzi cu ceapă şi Vegeta, pe tigaia de fontă am fript câteva felii subţiri de pâine, că lipii n-aveam de un’ să iau.

Eh! Acu’ aveam două variante: ori să adaug usturoi zdrobit peste carne, ori să mângâi pâinea prăjită cu nişte căţei mătrăşiţi. Am ales o a treia variantă, anume, cât a fost carnea fierbinte, am acoperit-o cu un castron, de jur-împrejurul ei având căţeii de usturoi în configuraţie de rondele. Astfel. căţeii măcelăriţi vor împărţi cu dărnicie aroma, ba chiar vor atribui şi un pic de gust şi pâinicii, şi cărniţei. Dar va fi ceva de fineţe, aşa…

Hai, că fu rapid şi gustos! Poftă mare!

Shaorma urgenta pe aragaz

Tags: , , ,

83 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2022 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.