6

Amintiri culinare – Restaurant Al Athar, Tripoli

Posted by Neliniştitu' on 18 January 2015 in Papila exploratoare |

N-am scris niciodată despre locurile pe unde am mâncat în lumea asta, probabil nici n-o voi face prea des, dar mi-am adus aminte de un loc tare drag, cu amintiri tare faine şi m-am decis să vă zic câte ceva.

Deunăzi mă uitam pe nişte poze şi am ajuns la Tripoli, Libia. Apoi, din poză-n poză şi din amintire-n amintire, am ajuns la superbul Arc de Triumf construit pe vremea lui Marcus Aurelius şi mi-am adus aminte de unul dintre cele mai faine restaurante din Tripoli, Al Athar. Cu această ocazie mi-am adus aminte şi de faptul că se împliniră, uite, cam 4 ani şi ceva de când am mâncat acolo “al garra”, o specialitate locală şi care e alcătuiră din felurite cărnuri la alegerea clientului, înăbuşite într-o amforă mică, ce avea gura sigilată cu un capac făcut din cocă.

Alegerea mea a fost “al garra” cu carne de cămilă înăbuşită în suc de roşii, ardei şi o sumedenie de condimente specifice. Spectacolul servirii includea şi spartul gâtului amforei în faţa clientului.

Dezavantaj: dacă băiatul de serviciu nu era prea dibaci în mişcarea de decapitare, trebuia să aduni din fafurie şi, ulterior din gură, eventualele cioburi de amforă libiană.

Avantaj: cioburile aveau gust fain.

Preparatul l-am servit alături de un cuscus delicios cu ceapă călită în sos de roşii şi năut.

Locul era plin de pitoresc, mâncarea – tare faină, iar preţurile nici măcar nu se apropiau de cele ale unei terase bucureştene din Centrul Vechi.

Şi ca să nu vă mai zic că istoria stătea cu tine la masă, terasa aflându-se exact la două întinderi de mână de magnificul arc de marmură vechi de aproape 2000 de ani.

Tags: , , , ,

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.