2

Adrian Voicu este o figură singulară. El iubește viața și știe să-i aleagă bucuriile, cântând fără de griji.

Posted by Neliniştitu' on 25 February 2015 in Poezie, Speşăl Ghestar |

Cam aşa spune maestrul Horia Gârbea, preşedintele Filialei Dramaturgie a USR, despre primul meu volum de poezie. Vă mulţumesc frumos, maestre, sunt onorat!

Ia citiţi mai jos pentru elucidare:

Adrian Voicu Una pe inimă, una pe dos, Editura Tracus Arte * *

Un autor polivalent ca Adrian Voicu trebuia după teatru, proză scurtă și roman să ajungă și la poezie, măcar că ordinea e, de regulă, invers. El scrie, conform subtitlului, poezii mai dichisite pentru suflete îndrăgostite și mai naive, pentru amorezi și dive.

Adrian Voicu e un autor ludic și un erotic, fan al strofei muzicale, baladist și compunător de catrene. Conturul textului amintește de Emil Brumaru: De cîte ori ți-am spus că mi-ești penel,/ Paletă de culori și șevalet?/ De cîte ori privesc la pânze goale,/ În ele apari tu, cea cu buze caramel.

Baladele, ușor argotice și licențioase, păstrează aerul lui Miron Radu Paraschivescu up-datat parodic: Pac! M-ai strâns între picioare/ De la șoc, de la surpriză/ Mi-a rămas ștecheru-n priză./ Tac-tu mi-a dat peste buci/ Pân-a obosit. Atunci/ S-a oprit din măsurat/ Și se puse pe-ntrebat.

Apar și glume versificate precum Păsărica ei : I-am zărit-o, mititica. Era numai atîtica. Cum ce, cine? Păsărica! La final – ca să nu intrați la idei – aflăm că e vorba, cu adevărat, de perușul iubitei.

Într-o lume poetică tot mai dezabuzată, încrîncenată, dispusă de-a pune răul înainte, Adrian Voicu este o figură singulară. El iubește viața și știe să-i aleagă bucuriile, cîntînd fără de griji.

Tags: , , , ,

2 Comments

  • Bordelezu says:

    He-he, tuţule, oricare altul în locul meu, sau cei mai mulţi, dacă nu toţi, ar jubila citind ce-a scris maestrul Gârbea despre tine: – „I-am spus io, nu?”
    Tuţule, dacă Horia Gârbea te-a acceptat, e bine-bine, e de bine. îi mulţumesc , păstrând acelaşi respect pentru domnia sa.
    Dar, te rog, în cor cu mine, spune şi: „Sărumuna, doamna Lucia Verona!” 😛

  • He-heee, tătuţ Bordelez! Să trăiţi şi să iubiţi! 🙂
    Mulţumesc frumos pentru aprecierea care este.
    Doamnei Verona îi mulţumesc ori de câte ori am ocazia, chiar şi în gând. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.