11

AC/DC se întoarce

Posted by Neliniştitu' on 1 November 2008 in Note pentru avizaţi |
După OPT ani de absenţă, tătuţii de heavy metal au revenit atât în topuri cât şi pe scenă. Personal, nu credeam că vor mai scoate vreodată ceva, darmite să se mai ţină de concerte la deceniile pe care le au cu ei, da’ uite că am avut ocazia să pun mâna şi pe acest ultim album, că la faza cu concertul, ungurii ne-au luat-o iar înainte (23 martie 2009, Budapesta).

„Black Ice”, al cinşpelea album de studio (sper să nu fie ultimul), a debutat pe primul loc în topurile din vreo 30 de ţări, iar vânzările au sărit binişor peste aşteptările celor 5 australieni. Ei spun că-i cel mai bun album de la „Back in Black” încoace. În ceea ce mă priveşte, e ceva mai bun ca precedentul „Stiff Upper Lip”, da’ nu e nici pe departe aşa de bun, în stil „eisidisi”, mă refer. Câteva piese m-au luat pe nepregătite, vezi „Anything Goes”, „Stormy My Day”, „She Likes Rock N Roll”, cum multe chestii blues prin ele, nu că n-ar fi blues-ul mişto, feri-mă Doamne!, dar pe alocuri, tătuţii sunt de nerecunoscut.

Demenţială şi extrem-de-tare-n forjă este prima piesă, „Rock N Roll Train”, purtătoarea de steag a următoarelor paişpe bucăţi mai mult sau mai puţin metalice, cea pe care se vede cel mai bine ştampila „AC/DC Heavy Metallic Product”. Din cauza ei, l-am pe rupt pe Matizache la boxe şi pe Păfurişa la timpane pe drumul Cureşti-Buzău-Cureşti. Ieri noapte, pe la doişpe, băgam decibeli adevăraţi pe la soră-mea prin apartament, că nu avusesem timp s-o ascult bine. Le-a plăcut şi lor (era şi bărbac-su acasă, domnu’ Ăla, he-he!) mai ales după ce i-am convins că se aude mai mişto dacă eliberăm subwoofer-ul de sub grămada de plăpumi aruncate peste el de barbac-su, pentru a mai mutila din vibraţiile tavanului babei de dedesubt. Şi, unde mai pui, că nici nu era acasă (lucru ulterior dovedit)! Baba, nu tavanu’.

Revenind la „rockurile” noastre, merită să aveţi albumul, măcar pentru „Rock N Roll Train”, asezonată cu „Big Jack”, „Smash N Grab”, „Spoiling For A Fight” ori „Wheels”.

Ia, uitaţi-vă aci cum sună (mişto alăturarea de simţuri, nu?) piesa de care vă ziceam! Dacă nu v-o place, să nu-mi ziceţi mie… Să nu-mi ziceţi mie! Da?:)
Entuziaştii au pus de ceva vreme şi de o petiţie. Speranţa moare ultima.

Tags: ,

11 Comments

 • Neliniştitu' says:

  “We’re getting a new one!” Asa, sa moara dusmaniiii…:D

 • zeneseu says:

  Mdea…AC/DC back in biznis si economia mondiala iar se duce drequ. Acum banuiesc si de ce – vad ca “toata lumea” le cumpara albumul. De unde sa mai ramana bani si pentru ratele la banca 😀

 • Neliniştitu' says:

  Nu numai lumea le cumpara albumul, dar se duce si la concerte. Cele mai ieftine bilete din Europa sunt la Praga, cred. Numa’ vreo suta jumate (de lire!). Deci, mai putin ca o rata decenta la banca.:P

 • iuzar says:

  De la nashu Nelinistitu’ fara numaaaaarrrr AC/DC :)))

  ce fain suna 😉

 • Anonymous says:

  Suna, suna, da’ nu la Nelinistitu si nici la noi in tara. 🙁

 • Fan Metal says:

  apropo de petitia ce-o pusesi, nu cred ca vin ac/dc la noi nici acuma si nici in alte vieti, prea sintem o tara de c…at…

 • Chioru' says:

  Tătuţule, nu bănuiam să avem pasiunea asta în comun! Chiar dacă răspund cu jdeluni mai târziu şi tot merită s-o zic şi eu p-a mea. Ia de-aici “din partea socrului cu fata, să trăiască să mai dea!”:
  http://www.youtube.com/watch?v=zvoeeq-BH4w&feature=fvst
  Tre’ să-ţi mărturisesc o chestie, dar să rămână între noi, promiţi? …că dacă află nenea psihiatru’… Acum vreo 4 ani mi-am tras melodia asta de 12 ori pe un cd, care cd îl ascultam de-acasă până la serviciu şi înapoi (în perioada aia lucram la Fiumicino, la vreo 65km distanţă; uneori erau 3 ore de mers/stat în trafic!) După câteva luni mi-a dispărut cd-ul din maşină… şi mai târziu am aflat că nevastă-mea disperată, l-a făcut bucăţi şi l-a aruncat (…a riscat pedeapsa capitală, săraca!)

  Însă de curând l-am descoperit pe Dick Dale. Tu-l ştiai?
  http://www.youtube.com/watch?v=xymVxcLQVT8
  http://www.youtube.com/watch?v=qJmI6fAPUSk&feature=related

 • Ha-ha! Uelcăm, uelcăm! Vezi că mai am ceva la categoria “Note pentru avizaţi” şi pe la “Papila inovatoare” mai bag haleală pe metale, he-he!
  Primul iutub nu merge în ţara noastră.
  Alelalte da!
  Ştiam de nenea Dale, cum boala? Da’ nu prea se încadrează în genul meu, ceva mai metalic. 🙂

 • Chioru' says:

  AH! Îmi pare rău pt primul link.
  Era AC/DC – Thunderstruck

 • No problemo! Se există pe iutuburile româneşti. Mulţam! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.