2

Cu mierea la Muzeul Satului

Posted by Neliniştitu' on 11 October 2021 in Evadări, Papila exploratoare |

Descoperită de albine încă din cele mai vechi timpuri, zic unii istorici chiar înaintea dacilor lui Burebista care n-o întindeau pe pâine cu unt precum galii de mai la vest, ci erau mai practici și o făceau alcool, mierea este un deliciu pe cât de bun la papilă, pe atât de sănătos pentru oricare celulă din om.

Prin urmare, pentru o viață sănătoasă și evitând excesul de sare, zahăr și grăsimi, homo sapiens a legat o frumoasă și benefică relație de prietenie cu albinele prin intermediul a ceea ce numim azi ”prisacă” sau ”stupină”.

Acuma, prietenia asta mulți au legat-o cum au legat-o, dar și mai puțini au pus-o în practică atât de fain și frumos precum amicul Tibor Kerekes.

Cunoscut drept ”nea Tibi” ori ”Tibi baci”, pentru prieteni, ”domnul Tibor”, pentru vecini și turiști, nea Tibi se trage din legendarul Ținut al Crizbavului și încet, dar sigur, atât el, cât și albinuțele din Prisaca din Crizbav au început să-și crească renumele.

Fie ea polifloră, de rapiță ori de floarea soarelui, mierea montană a albinuțelor lui nea Tibi Kerekes este perfect naturală, direct din stupină și are un preț fără egal pe piață: se dă la kilogram, 30 de lei poliflora și 25 de lei alelalte două, de rapiță și floarea soarelui.

Unde mai pui că în bunătatea lui proverbială și fără de margini, Tibi baci se deplasează în județele Brașov, Covasna și chiar și mai departe dacă cer oamenii.

Așa că, prieteni și neamuri, neveste și alte doamne, nea Tibi și albinuțele sale din Prisaca din Crizbav, județul Brașov, vă invită la Târgul ”Savorile Toamnei” ce va avea loc la Muzeul Satului din București, între 16 și 17 octombrie. de dimineața de la 9:00 și până seara la 7:00 (19:00, pentru intelectuali).

În plus, pentru cine nu vrea să intre la Muzeul Satului, omul vă aduce borcanele la poartă.

Pentru abonamente și alte țineri la curent, urmăriți Prisaca din Crizbav, Brașov | Facebook.

Tags: , , ,

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.