41

Bookfest – Microevadare cu noroc (13)

Posted by Neliniştitu' on 21 June 2009 in Evadări |

Sâmbătă, pe 20 iunie, adică ieri, am decis să-l scot pe pretenul Vaxxilian la o culturalizare, că tot ardea mentolu’ de pomană, iar d-na Lucia Verona avea lansarea cărţii “Domnul deputat se prăbuşeşte”, a cărei coautoare este. Aşa că, pe la cinci fără ceva, că atunci a ajuns personajul Vaxxi la mine, am băgat jăratic pe nasu’ Matizetelui şi am tăiat-o în mare grabă. Prin dreptul Antenei 1, era cât p-aci s-o-nfig pe post de siglă (ca la merţane) pe botu’ matizesc, pe cine credeţi? Pe speranţa învăţământului românesc, intitulată pe numele-i de botez, Ecaterina Andronescu. Am fost dibaci şi am ratat, he-he! Asta e de bine?

Intrarea în Pavilionul 15 de la Romexpo, unde încă se desfăşoară Bookfest-ul, am intuit-o, mai mult, din imaginile luate de pe satelit, deoarece era mascată la greu de fumul produs de grătarul de mici aparţinător terasei aferente intrării în pavilion. “Da, cultura e în ceaţă”, mi-am şoptit tăindu-mi drum prin fumul gros. Am răzbit în jurul lui 10, cinci şi 10, şi am pătruns în spaţiul destinat Târgului de Carte. O tanti amabilă a sărit numaidecât pe noi cu nişte hărţi şi după câteva minute eram martorii lansării de la standul Tritonic. Aglomeraţie, cât cuprinde, căldură mare (monşer) şi numai cu noroc, insistenţă şi coate oferite cu dărnicie am reuşit să prindem un loc în faţă.

Lucia Verona, Bogdan Hrib şi Mihai Gălăţanu s-au exprimat la ceea ce au numit “o colecţie de nuvele politice”, a nouă autori, pentru că s-a lansat în 2009, sperând ca la anul să fie 10, în 2011, unşpe, şi aşa mai departe, v-aţi prins de progresia aritmetică.
Din multitudinea de personaje ce se îmbulzea la autografe am reuşit să-i recunosc (şi să le pun piedică, normal) pe Măriuca şi George Şerban, pe… şi …, pe…, dar şi pe…, şi ultima, dar nu cea din urmă, pe … Invidiaţi-mă pentru cel de-al doilea autograf marca “Lucia Verona”, he-he!

După prelungita sesiune de autografe, d-na Verona, în mărinimia domniei sale (dacă-mi este permisă parafraza cu Delaco), a invitat audienţa la o cafea, bere, îngheţată ori apă plată, la o terasă adiacentă, nedotată cu generator de fumuri. Ceea ce am şi făcut.
La şase şi ceva, să fi fost şi jumate, am părăsit onorabilii comeseni cu sufletul plin şi sacul atârnând greu de la cartea cu autograf, he-he!
O mică parte dintre dovezi aveţi mai jos. Mai multe poze + un film oscarologic găsiţi aici.

IMG_8419IMG_8433.

.

.

.

.

.

IMG_8427

Tags: , ,

41 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.