46

Pui în şpagat, încoronat cu cartofi

Posted by Neliniştitu' on 26 September 2009 in Papila inovatoare |

Ingrediente: Die Krupps, un pui de 70 de mii de la Agricola-Bacău (măricel, l-am nimerit fără inimi, ficaţi şi gâţi, d-aia a costat doar atâta), 4 cartofi, nişte ketchup, 3 căţei de usturoi, o roşie, ulei de măsline.

De ce, again, pui? Pentru că foamea îmi propunea ceva care se face rapid, uşor, oricum, în orice fel şi-n orice poziţie, iar buzunaru’ îmi arăta că ar trebui să mă orientez către ceva ieftin.

În pungă, puiuţu’ arăta ca un întreg. Extras din veştmântul de nailon, am constatat că era despicat în formă de “roza vânturilor”, abia se mai ţineau aripile şi bulanele de rest. Mă rog, am depăşit momentu’, l-am tratarisit cu ulei, apoi l-am blagoslovit cu nişte prafuri de grătar picant + curry. Şi l-am lăsat aşa, până a mai scăzut temperatura p-afară, adică până spre 8 PM.

Ăstimp am terminat de audiat două albume Die Krupps (‘95 şi ‘97) şi de vizionat un episod din Stargate Atlantis, am curăţat cartofelii, i-am produs rondele şi i-am aruncat într-o tavă în care se plictisea, singur şi limpede, o juma’ de centimetru de ulei, d-ăla, pentru care colesterolul este o enigmă. Apoi i-am ornat cu niscaiva ketchup picant, roşia-rondele şi căţeii-tăiţei.
Cu speranţă-n suflet şi foame-n gât, am vârât tava-n cuptor, iar puiul l-am crăcit deasupra tăvii, pe grătarul din dotarea cuptorului. A fost dificil de poziţionat, că se scăpa pe el printre zăbrele, he-he! Uitasem să vă spui că-n tavă am mai aruncat aşa, la o-ha, un pahar cu apă.

Mi-am văzut de audiţii circa o oră, că v-am mai zis că am cuptorul puturos.
În poza de prezentare nu e o bucată de haleală smulsă din gura vreunui reptiloi ce a jucat în Jurassic Park 1, 2 şi 3, ci puiu’ gata împrăştiat de Agricola, reconfigurat de mine pe poziţia misionarului.
Până şi ochiu’ meu poa’ să recunoască faptul că aspectul nu e cel mai fericit, dar gustul a fost de supt îndelung degetuţele.. Care vasăzică, un nou RCG (Rapid, Comod, Gustos)!

Tags: , , ,

46 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.