2

2018 – un an excelent!

Posted by Neliniştitu' on 31 December 2018 in La gura sobei, Papila exploratoare, Papila inovatoare, Speşăl Ghestar |

2018 a fost cel mai fain an de până acum, un an care mi-a adus nu una, nu două, ci trei cărți publicate ca autor de mă aflu și încă două în antologie. Dar să începem cum trebuie…

Nici nu a început bine primăvara, că Revista Luceafărul îmi publica Plasatorul de gânduri prin grija domnului Aurel Maria Baros, președintele Filialei Proză a USR – București și a prietenului de nădejde, Răzvan Nicula.

Sfârșitul lui aprilie a venit cu o dublă bucurie: Editura Eikon a scos la iveală o minunăție de carte de aventuri culinare, Cartea-n bucate. Aventuri la marginea farfuriei, iar Plasatorul de gânduri a fost aleasă pentru publicare în antologia Next-up – Proza. Antologiile orașului București, antologie coordonată de maestrul Aurel Maria Baros, unde apar alături de nume mari ale prozei contemporane, amintind aici doar de Norman Manea, Bujor Nedelcovici, Stelian Țurlea ori Răzvan Petrescu.

La început de iunie, la cel mai mare târg de carte din țară, Bookfest 2018 , alături de inimosul amfitrion, domnul Valentin Ajder, directorul Editurii Eikon, cu mare bucurie și veselie am lansat Cartea-n bucate, iar peste o lună, prin grija marii prietene, Corina Ozon, aveam să apar în ziarul Opinia din Buzău.

Vara a trecut liniștită, dar în ultima lună de toamnă mi-au mai apărut două cărți, una mai dragă ca alta: preafrumoasa cărticică pentru copii mai mititei, dar și mai măricei, Aproape ghicitori sau neștiutele întâmplări de lângă noi s-a zămislit la Editura Sonia, iar minunata Giurumele, micele și alte aventuri a scos capul în lume la Editura Brumar.

La sfârșit de noiembrie, în ediția aniversară a Revistei Neuma mi-a apărut povestirea Venise iarăși toamna și nălucile cântau la vioară, iar pe la jumătatea lui decembrie aceasta a fost aleasă spre publicare în antologia coordonată de maestrul Horia Gârbea, 1918 – Ce-ar fi fost dacă? Istorii contrafactuale.

Fanii nu au fost nici ei mai prejos anul ăsta, Ileana, Luminița, Cătălina punând cu succes în practică o seamă de rețete din Cartea-n bucate, iar Tenți Doman, neobosita mea prietenă, mi-a făcut minunata surpriză de a aranja un raft cu cărțile mele în Biblioteca Orășenească din Nehoiu.

Mi-a plăcut tare de tot anul ăsta, măcar așa mi-l doresc și pe 2019, he-he!

Vă mulțumesc că ați fost alături de scrierile și cărțile mele și anul ăsta și deie Domnul să ne citim frumoși, voioși și sănătoși și anul care vine.

La Mulți Ani!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.