2

Cum se serveşte un “Senvici cu infinit”

Posted by Neliniştitu' on 26 November 2013 in Evadări |

Aseară, adică pe 25 noiembrie 2013, de la ora 18:00, la ICR, maestrul Puşi Dinulescu ne-a dezvăluit ce înţelege domnia sa prin „Senvici cu infinit” şi n-a făcut rău deloc.

Pe parcursul unei ore şi jumătate, care a trecut mai ceva ca-n nuvelele fantastice a lui Eliade, acu’ eşti aici, la început, acu’ a venit finalul, Julieta Strâmbeanu, Mihai Niculescu, Manuela Ciucur, Ioana Calotă, Puiu Mărgescu, Liliana Pană, măiastru „aranjaţi” de Vasile Manta, au dat glas (şi ce glas!) personajelor, făcându-mă să cred că ciulesc urechea la teatrul radiofonic pe vremea când îl ascultam la aparatul Selena pe care tataie strânsese două pensii să-l ia.

După ce ne-am scuturat un pic de vraja piesei şi de finalul mircea-eliadesc, după opinia-mi profană, a urmat o pauză care a întărit puternic audienţa pentru discuţiile ce aveau să vină pentru mai bine de trei sferturi de oră.

Domnul Horia Gârbea, preşedintele Filialei Dramaturgie – Bucureşti, Gelu Voican Voiculescu, Julieta Strâmbeanu, Liliana Pană, ca să amintesc numai câţiva, au avut numai cuvinte de laudă pentru autor, regizor şi actori, nutrind speranţa că respectivul spectacol trăit pe viu o să avem şansa să-l vedem şi pe scenele unor teatre, ca Godot, de exemplu.

Maestrul Puşi Dinulescu a încheiat seara lămurind pe toţi cei de faţă care a fost treaba cu Goliana, nea Paul şi Şurubeştii, punctând faptul că au dispărut criticii de teatru, ba chiar şi regizorii, la eveniment fiind invitaţi mai bine de o duzină. „Ori mă urăsc ei pe mine, ori eu pe ei, nu ştiu ce p… Şi mă opresc aici!” au fost cuvintele maestrului Puşi Dinulescu, care au încheiat încă o ediţie faină a Clubului Dramaturgilor.

Noi, simpli spectatori, vom vedea din sala cotidianului ce se va întâmpla. Cert este că ne-am simţit din nou bine, mulţumind din nou maestrului Gârbea, ICR-ului, Radio România Cultural, actorilor, regizorului Vasile Manta şi, nu în ultimul rând, maestrului Puşi Dinulescu pentru spectacol.

În plus, nici n-am plătit bilet, he-he!

Senvici cu infinit 1

Senvici cu infinit 3

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

2 Comments

  • Iată un motiv serios să-mi pară rău că nu sunt în Bucuresti! Mă bucur pentru tine Adi că poţi avea astfel de seri. Imi imaginez că în aşa companie ,vraja Thaliei v-a subjugat total pentru câteva zeci de minute ! Mă ridic în picioare şi aplaud şi eu !

  • Mulţumim frumos, draga mea! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.