Shrek Snack
Acest articolaş se dedică minunatei mele conehoiene, Tenţi.
Cre’ că într-o viaţă anterioară am fost o chestie d-aia uriaşă, simpatică şi verde, că-mi place tare mult ceapa. Dar numai gătită (călită, în special), că aia vie îmi face rău şi la stomac, şi la pupat, he-he!
După ce imaginaţia mi-a produs nişte cartofi chiori, la cuptor (ulei, sare, piper, măghiran, un pic de apă şi, of course, barabule), i-am combinat cu ceapă călită, aurie, o curată nebunie.
Păfurişa a intervenit decisiv în mijlocul cartofilor, făcându-mă să constatat că a rămas ceapă cât pentru înc-o tură de barabule la tavă. Io am intervenit pe partea audio cu Cinderella, apoi, ca să nu se piardă pe pustii bunătatea aurie şi degrabă fremătătoare de peri nazali, am prăjit câteva felii de pâine, le-am uns cu unt şi le-am presărat cu sare şi piper. Apoi, le-am încoronat cu niscaiva călitură cepoasă dulce-aurie. Ce-a rezultat? Un aromat, gustos şi veritabil „Shrek snack”!
Notă: Tenţi, ca să fie dietetic, elimini pâinea şi untul, he-he! Acu’ vreo trei ani, eram şi eu Shrek…
Imaginea Shrekului a fost luată de pe curatormagazine.com.
46 Comments
Yummmy… ma refer la vocea si boticul lui Tommy Keifer, bineinteles 😀 (si la piesa, Shake Me e una din preferatele mele de la ei 🙂 )
Chestia aia din farfurie nu imi pare a fi nici macar “mancabila”…
ha, ce tare, asta am gatit si noi ieri doar ca se numea ‘ cartofi taranesti’ :))
da, ce de bunatati! ii fac lu shrek asta si dupa 2 minute chem smurdul, cu descarcerare cu tot, ca nu cred ca-l mai salt de pe closet. multumesc, voicule, cred ca te-ai pris tu ca sunt cam suparata pe shrek, si ai intervenit benefic pentru glicemia lui, care va sari zglobiu la 666.
Da, e o adevarata reteta dietetica! 😀
Cu mici amendamente in afara de cele spuse de tine(eliminarea painii si a untului!):
– nu se utilizeaza ulei ci apa,
– ceapa nu se prjeste ci se fierbe
– aaa, fara sare si foooarte putin piper…
😀
cred ca bucatarul maniac si toti ceilalti din sindicatul gastronomiei, iti vor infige delicat furculita-n coaie. si tu vei interpreta demis roussos, ca pe vocea lu’ alice cooper nu cred ca intri.
Brontozăurel,
Bre, mă bucur când se uită cineva pe linkurile metalice şi mai şi ştie despre ele. 😀
Cât despre preparat, nu mergea cu ciocolată. 🙂 Oricum e haleală pentru căpcăuni nu pentru brontozăurei. 😀
Yuki,
Bine-ai venit!
Aia cu cartofii era prea banală, am zis să pun ceva mai complicat. 😀
Lecteriţa,
Io n-am avut reacţii d-astea closetoase, iar de glicemie nu ştiu ce să-ţi zic. Cred că merită încercat, da’ depinde de starea-ţi. 🙂
Să ştii că greu le va fi să mă nimerească cu furculiţa-n coaie, că le-am învăţat să se ferească de pe vremea când eram copchil, aveam o nebună pe uliţă care-şi încerca pantofii pe oole noastre fragede. 😀
Meşterescu,
Hai, că nu e greu! 😀
Avantajul este că dacă elimini unul dintre ingrediente, tot îţi mai rămân trei-patru pe care să le înlocuieşti cu altceva. 😀
cam multa prajala! asta dezvolta unele abilitati de crestere a colesterolului… care nici cu toata berea nu mai trece…
Dezavantaj faţă de bere: nu se cosumă zilnic! Deci, rămân pe bere! 😀
Adi a mai ramas putin pana la… pe unde esti? o sa fi in Bucuresti pe 29 au ba?
Tătuţule, din nefericire, n-o să fiu…:(
Trag nădejde, în vremuri mai aşezate, să ajung eu pe la matale.
Auzi bre, ai ceva cu noi, Shrecii? 😀
Nu, bre, eu sunt de partea voastră, adică a noastră! 😀
buuuun! Dietetic sau nu, te mai uiti! Nuuuu!!
Dar ce faci?!
Te pui si halesti, normal!
Aşa, aşa, ca orice bun căpcăun! 😀
Sau căpcăuniţă… 😆
Cand isi lanseaza blogul Păfurişa? 😀
Ea şi-ar face blog, da’ e prea leneşă. Şi să fie co-autoare i-e lene… 😀
Aoleu, ce-ti mai place sa te joci cu focu’!!!
Ai grija sa nu ti se sparga termometru’! 😛
Nah, ca iesi in rime! 😀 😀 😀
Bre, mie-mi trebe temperatură, ca să mi se verse mercuru’! 😆
Nu prea cred ca ne-am gandit la acelasi lucru…de unde zic si io: ai grija ce-ti doresti! 😆
Bre, de dorit îmi doresc multe, da’ nu legat de treburi d-astea termice, orice s-ar mai înţelege din asta… 😀
Acu’, de când e lumea asta, gândurile ne-au diferenţiat în bărbaţi şi femei. 😀
Sictireanu, nu stiu daca ar trebui sa ma simt magulita sau somata subtil sa’mi iau jucariile si sa plec…
Nelinistitu’, tu inca mai esti shrek. Arati ca el, mirosi ca el, numai ca esti mai simpatic. Si eu vreau sa fiu magarusul. Oh, pick me, pick me!
Cred că intenţia lui Iuzărete a fost departe de a-ţi zice să te cari.
Mai trebuia să-mi zici că mănânc omizi, fac baie în nămol, râgâi şi băs flăcări ca el. Ca Shrek, nu ca Sictirete! 😀
Hmmm…am asteptat cu sufletul la gura raspunsul afirmativ al Pafurishaei…
Mi-a fost cam ciuda ca a apucat Sictireanu sa propuna primul 😀
Deci da, si eu astept blogul tau Pafurisha, cu mult drag! 🙂
PS. si cum am si eu un Shrek…ha, ce mi-ar placea! 😀 😀 😀
Eu vazusem zilele astea Donkey Xote, o clona spaniola de Shrek si nu stiu de ce simteam ca s-ar putea sa fi abordat cumva o tema similara. A ramas doar numele Shrek si un preparat culinar dubios dar ma declar multumit 😛
Meşteru’,
Atunci, să răspundă ea… 😀
Haiducul Krossfire,
Bre, am treabă multă, n-am timp de clone. 🙂
Da’ de-o nebunie pe pâine, oricând! 😀
Eu apreciez incurajarile voastre, dar chiar daca mi’as urni neuronii mei plapanzi in a’mi face un blog, n’as sti ce sa scriu acolo, ceva deosebit. Mie’mi vin idei rar si ma naucesc. Eventual as face un blog cu ce’am gasit pe la altii interesant. Daca n’a facut’o cineva si p’asta.
servus…
cum e sa fii Shrek? Nu ca mi-as dori :)…
Toate cele bune!
Am rabdare cat sa astept sa o cotesti spre chestii mai cu – hai sa zic- piele, oase si carne. Si chiar am incredere ca o faci
Apoi, promit, am sa recistesc postul asta mai spre iarna
Flavius,
Nu ştiu, da’ dintre cunoştinţele mele, unii ziceau că-i fain să sufli-n cur la broaşte şi să te joci cu ele pe post de baloane cu heliu. 😀
WhiteWolf,
Să-l citeşti în Postul Crăciunului, he-he!
O să mai am câte ceva vegetal, să nu fie cu supărare, da’ nu aşa de complicat. 😀
Pafurisha, tu incerci, merge ok, nu merge iar ok. Eu cred ca n-ai nimic de pierdut daca-ti faci, cum de altfel cred ca am de pierdut , daca nu-ti faci 🙂
Mersi, eşti tare darnic, da’ nu! Mi-s la regim. (Nu-i ăsta un motiv de-a zice ” Ui’ Doamne, ce alte-helea mi-o pus în farfurie…”, da?!)
Plus că, personajul care i-o dat numele (cu tot cu creatorii lui!) mă scoate (scot) din minţi.Ai la îndemână toate facilităţile să poţi izvodi un Făt Frumos credibil (de Ileana-Cosânziana a lor, nu mai zic!) şi să ieşi cu aşa arătare… Nici (măcar) basmele nu-s (mai) ce-au fost odată. Unde eşti tu, Disney, doamne…? 😛
Bre, cine mai crede în Feţi-Frumoşi şi Cosânzene? Sunt mai credibili ăştia nasoi şi cu burtă! 😀
Nelinistitu : Si eu de-abia mai respir de proiecte dar na…oricum e slabut filmul.
Nelinistitu’, nu-s mai credibili, ci doar mai multi! 😀
Krossfire, fratele intru suferinta,
Abia astept sa scrie pe mine joi dupa-masa, sa vezi ce dau peste cap niste mojito si Cuba libre home made! 😀
Mesterescu,
Nu suntem chiar asa de multi, dar suntem exact ce trebe la damele inteligente. 😀
De notat ca nu tot ce are burta e Shrek. Mai sunt si alte specii ca meltenii, cocalarii, manelistii, icscincii, qiusaptii sau toti astia intr-o singura, dar extrem de deasa, specie. 😀
si mai sunt si S 8-ii si lend roverii. daca citeste shrek postul asta, ne da pe mana alora de la GRU , si ne facem concediul la pol, pe banchizde diferite. noroc ca se uita la meci
vezi ca am postat aseara, si am amintit de tac-tu
Schimba-i temporar denumirea in Donqee, poa’ scapam. Ori convinge-l ca-s banchize si-n Caraibe. 😀
Auzi, da’ “banchize” nu vine de la “banci” d-alea cu bani? 😀
NU, BANCHIZE VINE DE LA BANCI CARE STAU SA SE INCHIZA DIN CAUZA DE RECESIUNE.
Si “recesiune” vine de la “frig”, ha? Ice Age IV? 🙂
Scapam noi si de ast(i)a. 😀