49
Foicică de cicoare, am blogu’ full de savoare!
Posted by Neliniştitu' on 26 February 2010 in Irealul prezent | ∞
Cu mare bucurie în suflet şi deplină abnegaţiune în manifestări, am constatat că în urma concursului iscat de Doamna Lucia Verona (săru’ mânaaa!), am fost premiat ca fiind ăl mai savuros pe anu’ de multiple încărcături, şi anume, 2009.
Să-mi trăiască fanii, muza, amfitrioana, juriu’ şi, la coadă, da’ nu cel din urmă, io, bre, subsemnatu’!
Hai, că oi da şi io, ceva, parol! Rămâne să văd ce, cât şi când, he-he!
49 Comments
Felicitări, Adi!
Te felicit din tot sufletul!
Să ai zile la fel de savuroase şi postările de asemenea!
Lucia Verona
Cum spuneam, Doamnă, săru’ mânaaa! 🙂
Next time, când o fi să fie, Eszty va şoma. 😀
Geanina,
Săru’ mâna şi Gadblesiu! 😀
Blogul, bloggerul şi savoarea să aibă viaţă lungă! Felicitări!
Mulţam fain! La fel şi vouă… 😀
Neliniştitule, felicitări! Ia… linişteşte-ne cu nişte beri. Şi vezi ce doresc şi distinsele doamne!
Servus, Adi!
pai… si nu-i asa? 😉 ba as zice ca e mult mai mult de atît! Felicitari, moncher!
🙂
toate cele bune!
Sa ne traiesti Maitre! 😀
felicitari!! Doamna Lucia stie prea bine ca esti plin de savoare!! 😀
La mai mare!! 🙂
felicitari monser!
felicitari
cu respect
Felicitari pentru premiu si…cel putin tot atata inspiratie la scris!
Cristian,
Mulţam fain, să trăiţi şi să vă iubiţi, care este! 😀
Oricând o fi să fie, o să ciocnesc cu mare plăcere nişte beri cu matale şi nu numai. 🙂
Întotdeauna sunt cavaler: întreb doamnele înainte! 😀
Flavius,
Mulţumex mult, tătuţule, eşti prea bun cu moa! 🙂
Numai bine să ai şi tu şi cei pe care-i iubeşti! 🙂
Sictirone,
Să vă trăiesc, iubiţilor! Vă pupez, care este! 😀
Orianda,
Săru’ mâna, tânără doamnă! 🙂
Se vede treaba că ştie. 😀
Lia,
Săru’ mânuţilii! 🙂
Cât de mare, bre? 😀
Molie,
Mulţam de felicitări şi de revenire, tătuţule! 🙂
Felicitari sincere, baiat destept, harnic si haios ce esti! (Auzi? de cand am aflat ca esti nascut in primavara lui ’70, adicatelea ca io, te admir mai mult, agitatule!)
Sorin Andreica,
Să trăieşti, mersi şi bine ai venit! 🙂
Nea Costache,
Mulţumesc frumos, să fiţi sănătos şi să vă ţie inspiraţia forevăr, oricât de mult ar fi! 😀
Papillon,
Săru’ mânuţele flutureşti! 😀
Deci, ştiu că-s deosebit, bre! Puţini s-au născut în perioada aia (adică suntem doi, he-he!), da’ io-s singurul dintre ei care-s modest, da’ am şi succes! 😀
Pupăturile, care este sincere şi ele! 😀
mai… rabinranath tagore, deci io-mi scot pantoful din picior si te altoiesc! m-ai tampit cu atatea premii! daca a fost si nea nastase in juriu, e obiectiv,mon petit! mie mi-a dat 10 la drept internationl public. deci esti calificat la nobel, mamarutza!
Felicitari multe!!!
În sfârşit ai primit ceea ce meritai din plin! Felicitări! Aştept reţeta tortului pe care îl vei face pentru a sărbători! Faci tort, nu???
Coane Voicule, nu numai pentru faptul ca avem prieteni comuni dar si pentru faptul ca domnia ta esti un sugubat (fiindu-mi pe plac la fix), este imposibil sa lipsesti din blogroll-ul meu!
Voie-i coane?
Tenţi,
Io credeam că nu trebe să fie Năstase în juriu ca să mă ştii. 😀
Da’ e bine şi-aşa, he-he! 😀
Mulţam fain! Abia aştept să te cinstesc la han. 😀
Bucătaru’ Maniac,
Mulţumesc frumos, tătuţule! 😀
Te pupez şi te stimez! 🙂
Iguana,
Săru’ mâna tare pentru apreciere. 🙂
O să revin cu o reţetă de tort de porc. Merge? 😀
Nea Costache,
Onoare mare îmi făcurăţi, bre! 😀
Mulţumiri de mulţumiri! S-a marcat şi remarcat. 😀
Mulţam fain de reciprocitate! O noapte pufoasa!
Cum ziceam, je sui honore şi nu de Balzac, ci chiar de-a dreptu’! 😀
La fel şi dumneavoastră. 🙂
Fi atent monser la rima asta:
“Te-am luat in vizor,
Si te-am bagat in blogroll!”
Zile frumoase si nopti ….. cum vrei tu! 😉
[…] Neliniştitu’ – 1 […]
[…] Neliniştitu’ – 1 […]
Molie
O pală de alizeu,
Aia am făcut şi eu. 😀
Ha?
Bravo, tătuţă, te felicit, din două motive. Să nu uit ca să-l felicit, de aici, de la tine, şi pe cel care a găsit cea mai bună titulatura premiului care ţi se cuvenea, Savurosule!
Te felicit nu numai pentru premiu, ci şi pentru că n-ai uitat ce te-a învăţat mămiţica ta, acelaşi lucru pe care l-am învăţat şi eu de la mămiţica mea, că oricărei fumei, mai tânără sau mai în vârstă, mai deşteaptă sau nudă, nespa? 🙂 trebuie să-i spunem „Săru’ muna!”, cu atât mai mult unei Doamne!
Bre, cetii şi salivai postarea ta de mai înainte, o nimerişi, puseşi ce trebuie, nu Knorrrr, câh!, nici n-are nevoie de salată, dar pomenişi ceva de Han şi nu mă duse gându’ la Timur Lenk – între noi fie vorba, dacă istoricii noştri ar roboti cu puţină osârdie ar putea demonstra că el fuse răpus nu de chineji, ci de ţuica de Cislău 🙂 pe care i-o vânduse bunelul lu’ Vlaicu, cela frate cu Marcu, ştii tu care – mă duse la Ciuta. Sunt sigur că-n toată Valea Largă e plin de ghiocei, iar mai târziu va apărea şi mărgăritarul înflorit, iar unde-i mărgăritar e şi leurdă!
O salată de leurdă, cu lăptuci din belşug sau susai, nişte agimă verde tăiată ici şi colo, ici şi colo, 🙂 poţi pune şi nişte foi de păpădie sau cicoare, dar nu multe, şi rubarbă, c-a ieşit deja, două, trei foi de măcriş, iar la urmă împrăştii pe deasupra nişte mărar crud, tăiat mărunt, dar n-o laşi aşa, o împodobeşti ca p-un mărţişor, cauţi prin cămară o bucată de brânză din aia uitată de anul trecut, îngălbenită şi tare ca iasca – broscarii îi zic parmezan – pe care o razi artistic. Cat despre oloi, numa’ de floare să nu pui, că-i avea de soia, că-i avea de porumb, pune, dacă n-ai de olive, nespa? 🙂
PS. Bre, băgai seamă că in politică îi apucă pe mulţi din opoziţie dusu’ la Ciolanu în postu’ Paştelui, docenta nu i-o fi zărit? De-i zăreşte, îi propun să le explice dânsa, poată că pe ea o vor crede, cum ştie mai bine, adică pe şleau, că ouăle roşii se împart numa’ între Paşti şi Înălţare, de ziua Eroilor. 🙂
@docenta
După ce postai, că de postit n-am reuşit, sunt păcătos, o recunosc, răsfoii ceva dicţionare ca să văd dacă şi alţii, nu numai tu şi cu Neliniştitu’, pot pricepe ce se pune în salata la care m-a dus gandu’. Nu, nu pot.
De-a lungul timpului mi-au căzut în mână, şi de-acolo mi-au sărit în bibliotecă, multe dicţionare, cele în franceză şi engleză fiind cele mai bune, dar nu despre cele bune vreau să zic.
Cel mai prost dicţionar, de departe, este “Dicționar de sinonime, Mircea și Luiza Seche, Editura Litera Internațional, 2002”. Aş putea veni zile în şir cu exemple, dar n-are rost.
Vin doar cu unu, două.
Păpădia nu e cicoare, nici lăptucă, aşa cum susţin cei doi Seche, e curu-găinii. Deosebirea între podbal (podbeal) – tussilago farfara – şi păpadie – taraxacum officinale – e cât de la pământ la cer, iar susaiul – sonchus oleraceus – nu va reuşi vreodată să se înfoiască precum o lăptucă – lactuca sativa . Cum dracu’ ar mai putea un copil de azi să mai fie tentat de a pune mâna pe un dicţionar după ce a văzut ce scrie în acesta?
Nu lăsa copiii să pună mâna pe el, te rog!
Tătuţule, mulţumesc frumos! 🙂
Nu-s adeptu’ lu’ Knorr sau alte d-astea, da’ e mai comod şi nu mereu am ce-mi trebuie prin casă când mă apucă de făcut haleu. Ş-apăi nu fac supă de Knorr. Da’ dacă aş avea vreun restoran, ceva, sigur n-aş băga aşa ceva în păpică. 🙂
Mulţam de salată. 😀
bravo, talica! noi muncim sa lasam comentarii si tu iei premiile.. 🙂
[…] . Vania – Cristian Bulaga – Simion Cristian – MtcSol – Cristian Lisandru – Neliniştitu – Adc – Cell61 – Adi Hazaparu – Băiatul ciudat – Călin Hera – […]
@bordelezu
ouale(li)(lor) se impart in tot timpul anului, dar cand e extrasezon , au alta menire… cu oua rosii se fac vraji. nu stiu daca sunt tot atat de puternice ca si flacarile violet, dar oul rosu e periculos in lumea magiei.
la noi leurdei i se zice pur si simplu usturoi salbatic. la noi, adica la magura, ca aici la nehoiu nu e. este macris. iar agima de padure e ceapa ciorii
si eu fac salata de susai si papadie.si macris. dar pun otet de mere.
toate denumirile plantelor le gasesti in Dictionarul de etnobotanica romanesaca, ed. Academiei, 1968, sau in Flora spontana a Romaniei
mi s-a facut parul cret cand am citit de podbeal, ca toata copilaria am adunat din asta, pentru rate si curcani. si lasa urme pe maini, si eram alergica la puful ala de pe dosul frunzelor, iar dobitoaca de matusa-mea, beata, ii zicea mamei ca ma duc la sovar, si pun mana pe broaste, si de acolo fac iritatii.
Docenta,
He-he, ştiam că ştii, aşa e. Agima se găseşte şi în grădină, e o ceapă ce nu-i ieşită din arpagicul pus primăvara, iese din ce laşi în pământ din toamnă şi creşte în clădărie, mai multe fire unul lângă altul, exact la fel cum ies firele de usturoi verde dintr-o căpăţâ uitată peste iarnă în sol… Agima e prima folosită, pentru că ea iese înaintea cepei din sămânţă sau din arpagic. Ceapa din care iese agima nu are toate foile ca fustele pirandei, în jurul trupului, ci ca niste fuste pantalon, ca să zic aşa.
Poţi să pui şi oţet de mere, dacă nu-i suficient de acră de la măcriş, iese foarte bună şi cu o lămâie stoarsă, dar dacă ai oţet din prune, hmmm… pune 🙂
Zamolxeanu’,
Bre, vino mata pe la rădăcini, şi te cinstesc de nu te vezi. 😀
Mulţam fain! 🙂
să fiu iertată de-aşa întârziere:)
dar am venit cu braţe încărcate de felicitaţiuni
m-am cam zăpăcit de-o vreme şi cea mai recentă vizită pe la voi prin urbe m-a destabilizat emoţional:)))dacă mai era cazul demai mult decât îs deja din născare
oricum, chiar mai târziu, sunt din inimă şi sincere că binemeritai
Niciodată nu e prea târziu, care este, dacă e în timp util. 😀
Mulţumesc mult de tot.
Te pupez şi te stimez! 🙂
[…] MtcSol – îşi aminteşte de astă vară… Cristian Lisandru – de-ale chefliilor… Neliniştitu – găteşte… fleşcăiţi delicioşi… Adc – a stat 3 săptămâni în… […]