PRM – Pastă rapidă de măsline
Se făcea că veneam de la serviciu rupt de foame. Drumul către casă se abătea prin piaţă, pe lângă o tarabă cu măsline. Ha! Îmi vine o idee totală la vederea măslinelor Kalamon naturale, bune şi lunguieţe. Iau doi pumni, maxim trei şi zbor către casă.
Sar pe reproducătorul de muzici, bag un Charlie Parra, un meseriaş din Peru care le zice bine pe limba lui, şi între două solo-uri devastatoare găsesc blenderul.
Arunc în el măslinele, un căţel de usturoi despuiat, vreo două linguri de ulei de acelaşi soi, 4-5 frunzuliţe din busuiocul de la geam, nişte piper din râşniţa cea nouă, o linguriţă de muştar de-ală bunu’, de Tecuci. Apoi, în ritmul muzicii, bag blenderul când pe „full speed”, când pe „just speed”. Într-un sfert de minut e gata.
Aroma pastei de măsline rezultată e întrecută doar de gust. Împerecheată cu o pâine de casă prăjită şi o feliuţă de roşie veritabilă e tot ce-ţi poţi dori după o zi în care serviciul te-a pus la grele cazne.
7 Comments
Sfântă măslină, câte talente ai, bre! Numărul lor e întrecut doar de calitate! :)))
Mulţumesc frumos şi săru’ mâna! 🙂
Şi asta e doar ce se vede. 🙂
mmm,tare bun “trebuie că” a fost!:)..e necesar să publici şi o carte în care să împărtăşeşti din tainele culinare..sigur va fi un succes!
cred că iar google,m-a băgat la “spam”…chiar nu înţeleg de ce….
Gata, s-a rezolvat! 🙂
Mulţam fain de aprecieri si săru’ mâna! 🙂
hmmm, pe bune? n-am mancat niciodata asa ceva. ia sa incerc diseara 😀
Cât trăieşti, descoperi. 🙂
Bine-ai venit! 🙂