44

Grăbeşte-te Lente

Posted by Neliniştitu' on 7 October 2009 in Papila exploratoare |

Am aflat de Lente datorită Festivalului Ceaiului şi Cafelei, ăla de acu’ luni de zile, dintre 22 şi 29 august.
Păşind în curtea micuţă, pavată cu piatră, boltită de o uriaşă vie care tocmai ce-şi pârguia ciorchinii, am intrat pe nebănuite, precum personajele lui Eliade, în lumea Bucureştilor de altădată…

Aerul boem răspândit de mesele şi scaunele din fier forjat, muzica bună ce curgea în surdină printre frunzele de vie, feluriţi cetăţeni şi cetăţene îmbrăcaţi vintage ori lumina galbenă ce se prelingea molcom din felinare se îmbinau fericit cu realitatea cotidiană oferită de internetul wireless, care chiar mergea brici.

Interiorul este de extremă căldură coloristică şi te provoacă din prima la o dulce letargie, în compania unei cărţi, reviste, ori ziar, culese din raftul de alături. Am avut de ales să zăbovesc şi să uit de lume şi de cele lumeşti în una din cele trei camere înfăţişate ca “urban”, “clasic” şi “trendy”, dar am preferat terasa, urmând ca într-o zi de iarnă să probez şi căldura oferită de splendidele sobe de teracotă.

Serviciul a fost destul de prompt, ţinând cont că era doar un singur nene amabil pe la mese, toate, să fi fost vreo 10-13.
Meniul prezentat ca “album de gusturi şi amintiri”, nu afişează, banal, doar preţurile, ci îţi oferă spre lectură şi crâmpeie din istoria unor anumite preparate (gulaşul) şi băuturi cotidiene (cafeaua) sau a feluritelor soiuri de vin (La Bracessca, Gran Sangre de Toro, Terrunya Carmenere).

Preţurile nu sunt exagerate, iar puiul chinezesc – yanji (19 lei) şi amaretto frost (10) au fost de mare deliciu. Mai multe informaţii aflaţi pe site-ul lor.

Premieră: la toaletă, hârtia de şters pe mânuţe şi recipientul de săpun lichid erau cu comandă electrică, fiind pentru prima oară când dau de aşa ceva în preumblările mele româneşti.
Minus: toaleta era una, deci unisex, şi nu avea cheie ori blocaj, trebuind să ţii neapărat cu o mână uşa, lucru realizabil, dar incomod în timpul golirii vezicii.

2.1

3.1

4.1

Tags: , , ,

44 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Copyright © 2008-2024 Neliniştitu' All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.